Nieuwbouw

Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht wordt een Gezondheidshuis gerealiseerd. Hier bouwt Dianet aan een nieuw dialysecentrum. In de inrichting van de dialyseruimten is veel aandacht voor comfort en privacy. Naar verwachting verhuizen onze huidige dialysecentra in Lunetten en binnen het Diakonessenhuis eind 2018 naar deze nieuwe locatie.

Impressie Gezondheidshuis Utrecht door Inbo

Specialistische en algemene zorg combineren

Onze patiënten hebben steeds vaker te maken met meerdere en complexe aandoeningen. Hierdoor neemt de behoefte aan ziekenhuiszorg toe. Huisvesting naast het Diakonessenhuis maakt het mogelijk om onze specialistische (nefrologische) zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis dat door de nabijheid goed toegankelijk is. Op het terrein worden naast een dialysecentrum ook huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten gehuisvest.

Twee verdiepingen

In het nieuwe gebouw krijgt Dianet twee verdiepingen tot haar beschikking. De begane grond is voor de patiënten ingericht en sfeervol en modern vormgegeven. Hier worden dertig dialyseplaatsen gerealiseerd. Op de eerste verdieping komt kantoorruimte voor het personeel. Lees meer over waar we op dit moment aan werken.

Zones met eigen sfeer

Er worden voor de dialyses die overdag plaatsvinden drie zones ingericht met ieder een eigen sfeer: sociaal, rust en zorg.
De zone 'sociaal' is bedoeld voor patiënten die behoefte hebben aan levendigheid en sociale contacten. De zone ligt aan de voorzijde van het gebouw met zicht op het ziekenhuisterrein. Patiënten hebben hier onderling meer contact en kunnen de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. De zone 'rust' is bedoeld voor patiënten die juist rust zoeken. Zij kunnen hier ongestoord televisie kijken, werken, lezen of uitrusten. Deze zone ligt aan de zijgevel. Ook hier kunnen patiënten de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. Voor patiënten die in bed moeten dialyseren is de zone 'zorg' ingericht.

Nachtdialyse

Voor de dialyses die in de nacht plaatsvinden, worden acht comfortabele éénpersoonskamers met sanitaire voorzieningen ingericht. Om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bieden deze kamers veel comfort, privacy en sfeer.

Privacy

De dialysekamers die voor de nachtdialyse gebruikt worden, zijn ook overdag voor dialyse te gebruiken als éénpersoonskamers. Deze ruimtes zijn daarnaast beschikbaar als trainingsruimte voor thuisdialyse, spreekkamer of familiekamer en bieden veel privacy.

Groene omgeving

De entree en de toegangswegen naar de nieuwe locatie krijgen een parkachtige inrichting. Patiënten en buurtbewoners kunnen deze groene buitenruimte gebruiken. Het biedt bovendien een mooi uitzicht aan patiënten die in het centrum verblijven tijdens de dialyse.

Activiteiten

Voorafgaand aan de bouw  zijn allerlei voorbereidende werkzaamheden getroffen op het terrein, zoals grondwerkzaamheden, fundering, verleggen van vervoersroutes en beplanting. Hierover is meer te lezen op de website van het Diakonessenhuis.
Bij Dianet werken we aan het ontwerp en inrichting van ons deel van het Gezondheidshuis: de dialyseruimtes en de kantoorverdieping.  

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwbouw? Dan kunt u contact opnemen via 030 880 8888 of mailen naar nieuwbouw@dianet.nl.

Meer over dit onderwerp: 
Gerelateerd