Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 21

Foto: Gezondheidscentrum de Toren. Bron: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen
Ervaring

Dialyse dichtbij: een nieuwe dialysehub in Brummen

In Brummen is in Gezondheidscentrum de Toren sinds 2 maart 2020 een dialysehub. In de ruimte van een dialysehub kunnen twee patiënten tegelijkertijd dialyseren. Deze mooie aanvulling op het aanbod van het Gezondheidscentrum de Toren is ontstaan uit een samenwerking tussen Gelreziekenhuizen, Dianet, als specialist in (thuis-)dialyses, en de huisarts van het Gezondheidscentrum.

Meer informatie
Afbeelding Gerben van Boekel
Ervaring

De ervaring van Gerben (nefroloog)

Gerben van Boekel is nefroloog bij Dianet sinds 2015. "Dianet is zeer deskundig op het gebied van thuishemodialyse. Ik denk dat er weinig andere dialysecentra aan onze expertise kunnen tippen. Het gaat dan niet alleen om het medische deel maar bijvoorbeeld ook om de logistiek. Voordat ik hier kwam werken, was ik al op de hoogte van deze reputatie. Dat was ook één van de redenen dat ik bij Dianet gesolliciteerd heb.

Meer informatie
Mevrouw Posthumus kon dankzij tijdelijk dialysestation in revalidatiecentrum weer snel thuis dialyseren
Ervaring

De ervaring van mevrouw Posthumus- Meyjes (patiënt thuishemodialyse)

Wat als je als patiënt thuishemodialyse door verblijf in een revalidatiecentrum tijdelijk niet thuis kan dialyseren? Het overkwam mevrouw Posthumus-Meyjes. In overleg met revalidatiecentrum De Parkgraaf richtte Dianet in het revalidatiecentrum met mobiele dialysekisten een tijdelijke dialyseruimte in. Het resultaat: sneller herstel en een kortere behandeltijd.

Meer informatie
Nina Bakker is dialyseverpleegkundige in opleiding
Ervaring

De ervaring van Nina (dialyseverpleegkundige in opleiding)

Als net afgestudeerd hbo-er verpleegkunde twijfelde Nina Bakker (24) over haar toekomst. De wereld lag voor haar open, maar waar kies je voor na zo’n brede vooropleiding? Na vier jaar studie vond ze het tijd om aan het werk te gaan, maar een vervolgopleiding lonkte ook. Als dialyseverpleegkundige in opleiding heeft ze nu het beste van twee werelden. “Ik kan me verder specialiseren én meteen aan het werk.”

Meer informatie
Ervaring

De ervaring van Ronald (onderzoeksverpleegkundige)

Een probleem heeft vaak meer dan tien oplossingen. Waar baseer je dan je aanpak op? Op wat je altijd gewend bent? Of op wetenschappelijk onderbouwde kennis? Onderzoeksverpleegkundige Ronald Visser (51) pleit voor dat laatste. Begonnen als dialyseverpleegkundige, heeft hij zich de sterk gemaakt voor meer verpleegkundig onderzoek binnen de dialysezorg. Bij Dianet maakt hij zijn ambities waar.

Meer informatie