Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 23

Ervaring

De ervaring van Tarachand (verpleegkundige centrum)

Tarachand Rambadal (42) is sinds tien jaar centrumverpleegkundige bij Dianet in het AMC. Hij werkt daar fulltime op afdeling A01. “Dialyseverpleegkundige is echt een beroep voor mij. De combinatie chronische patiëntenzorg en techniek spreekt mij aan. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar mijn werk.

Meer informatie
Mevrouw Posthumus kon dankzij tijdelijk dialysestation in revalidatiecentrum weer snel thuis dialyseren
Ervaring

De ervaring van mevrouw Posthumus- Meyjes (patiënt thuishemodialyse)

Wat als je als patiënt thuishemodialyse door verblijf in een revalidatiecentrum tijdelijk niet thuis kan dialyseren? Het overkwam mevrouw Posthumus-Meyjes. In overleg met revalidatiecentrum De Parkgraaf richtte Dianet in het revalidatiecentrum met mobiele dialysekisten een tijdelijke dialyseruimte in. Het resultaat: sneller herstel en een kortere behandeltijd.

Meer informatie
Ervaring

De ervaring van Ronald (onderzoeksverpleegkundige)

Een probleem heeft vaak meer dan tien oplossingen. Waar baseer je dan je aanpak op? Op wat je altijd gewend bent? Of op wetenschappelijk onderbouwde kennis? Onderzoeksverpleegkundige Ronald Visser (51) pleit voor dat laatste. Begonnen als dialyseverpleegkundige, heeft hij zich de sterk gemaakt voor meer verpleegkundig onderzoek binnen de dialysezorg. Bij Dianet maakt hij zijn ambities waar.

Meer informatie
Dialysepatiënt Wil Post en haar man die haar assisteert bij de thuishemodialyse
Ervaring

De ervaring van Wil Post (thuishemodialyse overdag met partner)

“Toen ik tien jaar geleden nierpatiënt werd, begon mijn arts meteen over thuishemodialyse. Ik heb dat altijd in m’n achterhoofd gehouden. Toen ik nog in het centrum dialyseerde, prikte ik mezelf al na twee maanden aan. Zo kon ik vast oefenen. Ik vond dat in het begin wel eng. Gelukkig ben ik goed begeleid. Medepatiënten zeiden: ‘Dat je dat durft!’. Maar ik wilde zo graag thuis dialyseren.

Meer informatie
Afbeelding Toine tijdens nachtelijke thuishemodialyse
Ervaring

De ervaring van Toine (patiënt nachtelijke thuishemodialyse)

Ongeveer een jaar heb ik in het centrum gedialyseerd. Ik was toen niet in staat om te werken en had veel last van jeuk en kalkafzetting in mijn schouder. Vanaf 2000 dialyseer ik thuis. Na een jaar ben ik met hulp van mijn vrouw Ria iedere nacht gaan dialyseren. Dat lijkt veel, maar wij weten niet beter. Ik slaap zelfs beter met het geluid van de machine dan zonder.

Meer informatie