Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 23

Dialysepatiënt Wil Post en haar man die haar assisteert bij de thuishemodialyse
Ervaring

De ervaring van Wil Post (thuishemodialyse overdag met partner)

“Toen ik tien jaar geleden nierpatiënt werd, begon mijn arts meteen over thuishemodialyse. Ik heb dat altijd in m’n achterhoofd gehouden. Toen ik nog in het centrum dialyseerde, prikte ik mezelf al na twee maanden aan. Zo kon ik vast oefenen. Ik vond dat in het begin wel eng. Gelukkig ben ik goed begeleid. Medepatiënten zeiden: ‘Dat je dat durft!’. Maar ik wilde zo graag thuis dialyseren.

Meer informatie
Ervaring

De ervaring van Tarachand (verpleegkundige centrum)

Tarachand Rambadal (42) is sinds tien jaar centrumverpleegkundige bij Dianet in het AMC. Hij werkt daar fulltime op afdeling A01. “Dialyseverpleegkundige is echt een beroep voor mij. De combinatie chronische patiëntenzorg en techniek spreekt mij aan. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar mijn werk.

Meer informatie
Mevrouw Posthumus kon dankzij tijdelijk dialysestation in revalidatiecentrum weer snel thuis dialyseren
Ervaring

De ervaring van mevrouw Posthumus- Meyjes (patiënt thuishemodialyse)

Wat als je als patiënt thuishemodialyse door verblijf in een revalidatiecentrum tijdelijk niet thuis kan dialyseren? Het overkwam mevrouw Posthumus-Meyjes. In overleg met revalidatiecentrum De Parkgraaf richtte Dianet in het revalidatiecentrum met mobiele dialysekisten een tijdelijke dialyseruimte in. Het resultaat: sneller herstel en een kortere behandeltijd.

Meer informatie
Foto: Gezondheidscentrum de Toren. Bron: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen
Ervaring

Dialyse dichtbij: een nieuwe dialysehub in Brummen

In Brummen is in Gezondheidscentrum de Toren sinds 2 maart 2020 een dialysehub. In de ruimte van een dialysehub kunnen twee patiënten tegelijkertijd dialyseren. Deze mooie aanvulling op het aanbod van het Gezondheidscentrum de Toren is ontstaan uit een samenwerking tussen Gelreziekenhuizen, Dianet, als specialist in (thuis-)dialyses, en de huisarts van het Gezondheidscentrum.

Meer informatie
Afbeelding Nastaja Veenstra dialyseverpleegkundige in opleiding
Ervaring

De ervaring van Natasja (dialyseverpleegkundige in opleiding)

“Dialyseverpleegkundige? Mijn collega’s van de afdeling oncologische chirurgie in het UMCU geloofden hun oren niet. Zeven jaar werkte ik daar en steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik iets anders wilde. Tijdens mijn opleiding Verpleegkunde had ik stage gelopen op de afdeling Nefrologie en daardoor was ik bekend met dialyse. De combinatie van technische handelingen en de chronische patiëntenzorg sprak mij aan.

Meer informatie