Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 17

 • Afbeelding Nastaja Veenstra dialyseverpleegkundige in opleiding

  Deze opleiding is echt een aanrader

  “Dialyseverpleegkundige? Mijn collega’s van de afdeling oncologische chirurgie in het UMCU geloofden hun oren niet. Zeven jaar werkte ik daar en steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik iets anders wilde. Tijdens mijn opleiding Verpleegkunde had ik stage gelopen op de afdeling Nefrologie en daardoor was ik bekend met dialyse. De combinatie van technische handelingen en de chronische patiëntenzorg sprak mij aan.

  De ervaring van Natasja (dialyseverpleegkundige in opleiding)
 • Afbeelding Henk van Raalte

  Buikspoeling doe ik zelf: thuis én op vakantie

  "Sinds 2014 moet ik dialyseren. Peritoneale dialyse (PD) is de ideale behandelvorm voor mij. Ik kan het thuis zelf uitvoeren en hoef niet steeds naar een centrum."

  De ervaring van Henk (patiënt peritoneale dialyse)
 • Afbeelding Toine tijdens nachtelijke thuishemodialyse

  Ik kan weer meedoen op de arbeidsmarkt

  Ongeveer een jaar heb ik in het centrum gedialyseerd. Ik was toen niet in staat om te werken en had veel last van jeuk en kalkafzetting in mijn schouder. Vanaf 2000 dialyseer ik thuis. Na een jaar ben ik met hulp van mijn vrouw Ria iedere nacht gaan dialyseren. Dat lijkt veel, maar wij weten niet beter. Ik slaap zelfs beter met het geluid van de machine dan zonder.

  De ervaring van Toine (patiënt nachtelijke thuishemodialyse)
 • Afbeelding dialysetechnicus Connie Ramaekers

  Een persoonlijke benadering past bij mij

  Connie is coördinator huisaanpassingen en dialysetechnicus en werkt sinds 2000 bij Dianet. "Als patiënten kiezen voor thuishemodialyse, zorg ik dat hun huis aangepast wordt. Ik rijd dus heel Nederland door en kom in allerlei huishoudens. Van studentenkamer tot villa. Die variatie maakt mijn werk heel afwisselend."

  De ervaring van Connie (dialysetechnicus)
 • Afbeelding diëtiste Martine

  Nieren hebben altijd mijn interesse gehad

  Martine Norbart is diëtiste en werkt sinds 2009 bij Dianet. "De diversiteit van mijn werk vind ik heerlijk. Al tijdens mijn studie vond ik alles wat met nieren te maken had interessant.

  De ervaring van Martine (diëtist)
 • Afbeelding Gerben van Boekel

  Bij Dianet ervaar ik toewijding

  Gerben van Boekel is nefroloog bij Dianet sinds 2015. "Dianet is zeer deskundig op het gebied van thuishemodialyse. Ik denk dat er weinig andere dialysecentra aan onze expertise kunnen tippen. Het gaat dan niet alleen om het medische deel maar bijvoorbeeld ook om de logistiek. Voordat ik hier kwam werken, was ik al op de hoogte van deze reputatie. Dat was ook één van de redenen dat ik bij Dianet gesolliciteerd heb.

  De ervaring van Gerben (nefroloog)