De ervaring van Pauline Bingley, Regio Team Leider (RTL)

De ervaring van Pauline Bingley, Regio Team Leider (RTL)

Quote
Bij Dianet voel ik me gehoord en gezien

Pauline Bingley (56) draait alweer heel wat jaartjes mee bij Dianet. Ze begon als verpleegkundige in de thuisdialyse en stroomde na acht jaar door als regiocoördinator. Deze functie is inmiddels omgedoopt tot Regio Team Leider. “Ik ben ontzettend blij met de kansen die ik van Dianet krijg. Zo kan ik mezelf blijven uitdagen en groeien.”

“Dat ik zou opklimmen tot Regio Team Leider (RTL) had ik nooit bedacht toen ik twintig jaar geleden begon bij Dianet als thuisdialyseverpleegkundige. Van nature ben ik namelijk niet zo’n leider. Toch blijk ik dat in me te hebben. Ik prijs me gelukkig dat mijn leidinggevende die kwaliteiten in mij zag en me de mogelijkheid bood om tijdelijk in te vallen als regiocoördinator. Ook al lag de functie in eerste instantie buiten mijn comfortzone – want leidinggeven, kon ik dat wel? – die kans greep ik met beide handen aan. Mezelf blijven ontwikkelen vind ik ontzettend belangrijk én leuk! Ik voelde me gelijk als een vis in het water als regiocoördinator. Blijkbaar beviel dat wederzijds: nog steeds past die jas me goed.”

Nooit saai

“Als thuisdialyseverpleegkundige heb ik het altijd ontzettend naar mijn zin gehad. Het geeft me ontzettend veel energie om iets voor mensen te kunnen betekenen. Als Regio Team Leider heb ik gelukkig nog steeds contact met thuisdialysepatiënten. Ook voer ik nog regelmatig zelf dialyses uit; ik vind het belangrijk om betrokken te blijven bij de patiëntenzorg. Ik ben teamleider van de regio Zuidoost-Brabant en de Peel en fungeer als schakel tussen mijn team van thuisdialyseverpleegkundigen, de contractziekenhuizen en de patiënten. Daardoor is geen dag hetzelfde bij mij!”

Spin in het web

“Mijn grootste prioriteit is dat de thuisdialyse goed verloopt, dus veilig en verantwoord voor zowel de patiënten als onze verpleegkundigen. Dat betekent dat ik er samen met de collega’s van de contractziekenhuizen voor zorg dat patiënten over de mogelijkheden van thuisdialyse horen en de overdracht van ziekenhuis naar thuisdialyse goed verloopt. Daarnaast ben ik er verantwoordelijk voor dat onze verpleegkundigen hun werk goed kunnen uitvoeren. Ik heb dus verschillende rollen, ben een echte spin in het web: ik fungeer als coördinator, coach, mediator, aanspreekpunt en brandjesblusser in één. Juist die afwisseling maakt deze baan zo uitdagend en interessant. Het ene moment bedenk ik samen met de afdeling Inkoop een oplossing voor pleisters, omdat een patiënt daarop allergisch reageert, het andere moment evalueer ik samen met de nefroloog van een contractziekenhuis protocollen om vervolgens een kennismakingsbezoek af te leggen bij een nieuw thuisdialysepatiënt.”

 

Pauline Bingley
Pauline Bingley

Sterke back-up

“Als Regio Team Leider heb ik veel vrijheid en zelfstandigheid, dat vind ik prettig. Soms is het best een puzzel om alle taken binnen 28 uur in de week voor elkaar te krijgen. Voor deze functie is het dan ook belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen, goed bent in timemanagement en - zo nodig - kunt delegeren. Ik vind het fijn dat persoonlijk leiderschap een steeds grotere rol krijgt binnen ons werk. We delen als team samen de verantwoordelijkheid voor onze patiënten. Dat betekent dat ik bij complicaties niet alles zelf hoef op te lossen, ik kan prima die verantwoordelijkheid aan een verpleegkundige toevertrouwen. Ik kan op mijn team bouwen, dat is zo’n fijn gevoel. Ook geeft het rust dat ik weet dat ik altijd kan sparren met mijn RTL-collega’s en kan terugvallen op mijn leidinggevende. Bij haar kan ik te allen tijde terecht voor advies of een luisterend oor. In al die jaren dat ik bij Dianet werk, heb ik nog nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor sta.”

 

Altijd boeiend

“Deze baan verveelt me geen seconde. In de loop der jaren zijn er nieuwe taken en verantwoordelijkheden bijgekomen. Nog steeds ben ik aan het groeien in mijn leiderschap en blijven er genoeg uitdagingen over om aan te werken. Dianet vind ik een goede werkgever. Ik krijg ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen en ontplooien. Door het volgen van cursussen, maar ook doordat ik leer van collega’s. Al werk ik in het veld, ik voel me ontzettend betrokken en aangehaakt bij de organisatie. Ik word gehoord en gezien. Dat zorgt ervoor dat ik na al die jaren nog steeds met zo veel plezier mijn werk doe. Voorlopig ben ik hier nog niet uitgekeken!”