De ervaring van Connie (dialysetechnicus)

De ervaring van Connie (dialysetechnicus)

Quote
Een persoonlijke benadering past bij mij

Connie Ramaekers is coördinator huisaanpassingen en dialysetechnicus en werkt sinds 2000 bij Dianet.
"Als patiënten kiezen voor thuishemodialyse, zorg ik dat hun huis aangepast wordt. Ik rijd dus heel Nederland door en kom in allerlei huishoudens. Van studentenkamer tot villa. Die variatie maakt mijn werk heel afwisselend.

Persoonlijk

De sfeer is eigenlijk altijd positief en open. Mensen zijn nieuwsgierig en blij om te beginnen met thuishemodialyse. Het is natuurlijk best intiem om bij iemand thuis te komen. Als mensen 's nachts gaan dialyseren kom je bijvoorbeeld op de slaapkamer en praat je over familiefoto's die op het nachtkastje staan. Die persoonlijke benadering past bij mij. Laatst heb ik nog recepten uitgewisseld en ik ben vaak ook op de hoogte van het wel en wee van het gezin.

Dialysetechnicus Connie doet de huisaanpassingen voor thuishemodialyse

Tevreden patiënten 

Ik vind het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan dit unieke product van Dianet. Thuishemodialyse kent veel voordelen: geen reistijd naar het centrum meer en dialyseren wanneer het uitkomt. Als ik de huisaanpassingen gerealiseerd heb, zijn mensen vaak verbaasd over het nette resultaat.

Dat je 'het ziekenhuis' in huis haalt, valt reuze mee. Als ik de deur achter mij dicht trek en een tevreden patiënt achterlaat, rijd ik met een glimlach terug naar huis. Ik heb iemand geholpen bij een nieuw begin."