De ervaring van Gerben (nefroloog)

De ervaring van Gerben (nefroloog)

Quote
Bij Dianet ervaar ik toewijding

Gerben van Boekel is nefroloog bij Dianet sinds 2015. "Dianet is zeer deskundig op het gebied van thuishemodialyse. Ik denk dat er weinig andere dialysecentra aan onze expertise kunnen tippen. Het gaat dan niet alleen om het medische deel maar bijvoorbeeld ook om de logistiek. Voordat ik hier kwam werken, was ik al op de hoogte van deze reputatie. Dat was ook één van de redenen dat ik bij Dianet gesolliciteerd heb.

Intensief contact met mensen

Wat mij zo aanspreekt in de dialysezorg is het intensieve contact dat je hebt met mensen die chronisch ziek zijn. Je volgt mensen langdurig. De nieren hebben invloed op veel andere organen en daarom heb je als arts ook te maken met andere specialismen. Dat maakt het werk veelzijdig en afwisselend.

Afbeelding Gerben van Boekel bij Dianet in Utrecht
Nefroloog Gerben van Boekel

Meedenken over een passende behandeling

Veel patiënten hebben eigen ideeën over hun behandeling. Ik houd hier zoveel mogelijk rekening mee. Ik kijk naar de nierziekte, de privé-situatie en de klachten die iemand heeft. Daar stemmen we de behandeling op af. Dialyse moet je leven zo weinig mogelijk in de weg staan. Als een patiënt naar school gaat of wil werken, kijk ik bijvoorbeeld of ‘s nachts dialyseren mogelijk is.

Binnen Dianet ervaar ik veel betrokkenheid en toewijding van mijn collega’s. De zorg is echt toegespitst op de persoon. Samen willen we het beste voor onze patiënten.”

Meer over dit onderwerp