Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 8

 • Portret Gerrie van Veenendaal

  Heerlijk dat ik in het verzorgingshuis kan dialyseren

  Innovatie staat bij Dianet hoog in het vaandel. Patiënten worden aangemoedigd actief mee te denken over hun behandeling. Regelmatig worden wensen en ideeën van hen in de praktijk gebracht. Zo klopte Gerrie van Veenendaal (78) aan met het idee om in het verzorgingshuis waar zij woont te dialyseren.

  De ervaring van Gerrie (patiënt thuishemodialyse)
 • Afbeelding Henk van Raalte

  Buikspoeling doe ik zelf: thuis én op vakantie

  "Sinds 2014 moet ik dialyseren. Peritoneale dialyse (PD) is de ideale behandelvorm voor mij. Ik kan het thuis zelf uitvoeren en hoef niet steeds naar een centrum."

  De ervaring van Henk (patiënt peritoneale dialyse)
 • Afbeelding Toine tijdens nachtelijke thuishemodialyse

  Ik kan weer meedoen op de arbeidsmarkt

  Ongeveer een jaar heb ik in het centrum gedialyseerd. Ik was toen niet in staat om te werken en had veel last van jeuk en kalkafzetting in mijn schouder. Vanaf 2000 dialyseer ik thuis. Na een jaar ben ik met hulp van mijn vrouw Ria iedere nacht gaan dialyseren. Dat lijkt veel, maar wij weten niet beter. Ik slaap zelfs beter met het geluid van de machine dan zonder.

  De ervaring van Toine (patiënt nachtelijke thuishemodialyse)
 • Afbeelding Michiel en dialyseverpleegkundige Sanne

  De sfeer op het centrum is prettig

  "Drie keer per week kom ik hier ‘s middags om te dialyseren. Als ik overdag dialyseer, heb ik nog iets aan mijn avond. Ik heb een maand nachtdialyse in het centrum geprobeerd, maar daardoor kon ik ‘s avonds bijna niets plannen. En mijn eigen bed
  ligt toch het lekkerst. Thuisdialyse was ook geen optie. Ik woon klein en wil van mijn huis geen ziekenhuis maken.

  De ervaring van Michiel (patiënt centrumdialyse)
 • Mevrouw Posthumus kon dankzij tijdelijk dialysestation in revalidatiecentrum weer snel thuis dialyseren

  's Ochtends revalideren en 's middags dialyseren

  Wat als je als patiënt thuishemodialyse door verblijf in een revalidatiecentrum tijdelijk niet thuis kan dialyseren? Het overkwam mevrouw Posthumus-Meyjes. In overleg met revalidatiecentrum De Parkgraaf richtte Dianet in het revalidatiecentrum met mobiele dialysekisten een tijdelijke dialyseruimte in. Het resultaat: sneller herstel en een kortere behandeltijd.

  De ervaring van mevrouw Posthumus- Meyjes (patiënt thuishemodialyse)
 • Dialysepatiënt Wil Post en haar man die haar assisteert bij de thuishemodialyse

  Als je thuis kan dialyseren, zeg ik: doen!

  “Toen ik tien jaar geleden nierpatiënt werd, begon mijn arts meteen over thuishemodialyse. Ik heb dat altijd in m’n achterhoofd gehouden. Toen ik nog in het centrum dialyseerde, prikte ik mezelf al na twee maanden aan. Zo kon ik vast oefenen. Ik vond dat in het begin wel eng. Gelukkig ben ik goed begeleid. Medepatiënten zeiden: ‘Dat je dat durft!’. Maar ik wilde zo graag thuis dialyseren.

  De ervaring van Wil Post (thuishemodialyse overdag met partner)