Ervaringen

Beschikbare ervaringen: 8

Dialysepatiënt Wil Post en haar man die haar assisteert bij de thuishemodialyse
Ervaring

De ervaring van Wil Post (thuishemodialyse overdag met partner)

“Toen ik tien jaar geleden nierpatiënt werd, begon mijn arts meteen over thuishemodialyse. Ik heb dat altijd in m’n achterhoofd gehouden. Toen ik nog in het centrum dialyseerde, prikte ik mezelf al na twee maanden aan. Zo kon ik vast oefenen. Ik vond dat in het begin wel eng. Gelukkig ben ik goed begeleid. Medepatiënten zeiden: ‘Dat je dat durft!’. Maar ik wilde zo graag thuis dialyseren.

Meer informatie
Mevrouw Posthumus kon dankzij tijdelijk dialysestation in revalidatiecentrum weer snel thuis dialyseren
Ervaring

De ervaring van mevrouw Posthumus- Meyjes (patiënt thuishemodialyse)

Wat als je als patiënt thuishemodialyse door verblijf in een revalidatiecentrum tijdelijk niet thuis kan dialyseren? Het overkwam mevrouw Posthumus-Meyjes. In overleg met revalidatiecentrum De Parkgraaf richtte Dianet in het revalidatiecentrum met mobiele dialysekisten een tijdelijke dialyseruimte in. Het resultaat: sneller herstel en een kortere behandeltijd.

Meer informatie
Afbeelding Toine tijdens nachtelijke thuishemodialyse
Ervaring

De ervaring van Toine (patiënt nachtelijke thuishemodialyse)

Ongeveer een jaar heb ik in het centrum gedialyseerd. Ik was toen niet in staat om te werken en had veel last van jeuk en kalkafzetting in mijn schouder. Vanaf 2000 dialyseer ik thuis. Na een jaar ben ik met hulp van mijn vrouw Ria iedere nacht gaan dialyseren. Dat lijkt veel, maar wij weten niet beter. Ik slaap zelfs beter met het geluid van de machine dan zonder.

Meer informatie
Ervaring

De ervaring van Ria van der Bijl (dialyseert thuis met assistentie van haar man)

Ria uit Veldhoven dialyseert sinds 1 oktober 2016 en sinds juli 2017 doet zij zelfstandig thuishemodialyse, met assistentie van haar man André. Ria leidt een actief leven. Na pogingen om als vrijwilliger aan de slag te gaan, bleek de politiek de leukste uitdaging. Ria: “Het was voor mij een verademing. Er werd me, eigenlijk voor het eerst in mijn leven, gevraagd: ‘wat kan je wel’ in plaats van ‘wat kan je niet’?”

Meer informatie
Ervaring

De ervaring van Michiel (patiënt centrumdialyse)

"Drie keer per week kom ik hier ‘s middags om te dialyseren. Als ik overdag dialyseer, heb ik nog iets aan mijn avond. Ik heb een maand nachtdialyse in het centrum geprobeerd, maar daardoor kon ik ‘s avonds bijna niets plannen. En mijn eigen bed ligt toch het lekkerst. Thuisdialyse was ook geen optie. Ik woon klein en wil van mijn huis geen ziekenhuis maken.

Meer informatie