Brochures

Brochures

Er zijn verschillende brochures voor patiënten, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden. U kunt de brochures hieronder direct downloaden. 

asdasdvvd

Thuishemodialyse- dialyseren in uw eigen omgeving

Deze brochure geeft een beeld van alles wat er komt kijken bij de keuze voor thuishemodialyse. U vindt informatie over de behandelvormen, de training, aanpassingen aan huis en de ondersteuning van Dianet. Ook vertellen patiënten hoe zij hun behandeling ervaren en komen onze zorgverleners aan het woord.
Download hier de brochure.

Dialyseren met een shunt

Wat is een shunt? Hoe werkt dialyseren met een shunt? Wat houdt de operatie in om de shunt te plaatsen en hoe verzorgt u de shunt? Hierover vindt u in deze brochure informatie. Ook bevat de brochure een overzicht met de meest voorkomende klachten.
Download hier deze brochure.

Dialyseren met een katheter

Wat is katheter? Hoe werkt dialyseren met een katheter? Hoe wordt een katheter geplaatst? En hoe verzorg je een katheter? Antwoorden op deze vragen leest u in deze brochure. 
Download hier deze brochure.

Dialyseren bij Dianet in het Amsterdam UMC

In ons dialysecentrum in het Amsterdam UMC kunt u terecht als u poliklinische of intensieve zorg nodig heeft. Ook als u opgenomen bent in het Amsterdam UMC of acuut moet dialyseren vindt uw behandeling hier plaats. In deze brochure leest u alles over ons centrum op deze locatie.
Download hier deze brochure.

Dialyseren bij Dianet in het Gezondheidshuis

In ons dialysecentrum in het Gezondheidshuis in Utrecht kunt u terecht als u poliklinische of intensieve zorg nodig heeft. Ook als u opgenomen
bent in het Diakonessenhuis of acuut moet dialyseren vindt uw behandeling hier plaats. In deze brochure leest u alles over ons centrum op deze locatie. 
Download hier deze brochure.

Dialyseren in een dialysehub: niet thuis wel dichtbij huis

Dialysebehandelingen zijn vaak ingrijpend en tijdrovend. Daarom vinden veel dialysepatiënten dialyseren in hun eigen omgeving prettiger en comfortabeler dan in een dialysecentrum of ziekenhuis. Soms kunt of wilt u niet thuis dialyseren, maar staat de reistijd naar een dialysecentrum of ziekenhuis u tegen. Misschien is dialyseren in een dialysehub dan iets voor u. In deze brochure leest u daarover meer. 
Download deze brochure.

Behandeling plasmaferese
In deze brochure leest u wat plasmaferese is, voor welke patiënten plasmaferese geschikt kan zijn en hoe de behandeling verloopt.
Download hier deze brochure.

Bestellen

Al onze brochures kunt u ook per post ontvangen. Bestellen kan via het aanvraagformulier. Telefonisch bestellen kan ook. Bel dan naar 030 880 8888.