Eten en drinken tijdens uw dialyse in het centrum

Eten en drinken tijdens uw dialyse in het centrum

Wat u eet en drinkt, heeft invloed op hoe u zich voelt en op uw conditie. Zeker als u voor langere tijd dialyseert. Met gezond eten voelt u zich vaak beter, zowel thuis als tijdens de dialyse. Dianet ondersteunt een gezond eetpatroon. Daarom hebben we een voedingsbeleid. Daarin staan afspraken over maaltijden en drankjes tijdens de dialysebehandeling.

Gevarieerd eten en drinken

We vinden het belangrijk dat u goede keuzes over uw voeding kunt maken. Tijdens de dialyse kunt u dan ook kiezen uit een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Hierbij houden we rekening met seizoenen, culturele en religieuze wensen en of we het product kunnen krijgen. Daarnaast bieden we vlees-, vis- en vegetarische maaltijden.

Voldoende keuzes

Op de dialyseafdeling krijgt u een overzicht met producten die we serveren. Wilt u weten wat de keuzes van de dag zijn? Vraag dit gerust aan de voedingsassistenten. U kunt kiezen uit een warme maaltijd of brood. Naast het drankje bij de maaltijd, krijgt u twee keer iets te drinken. Dialyseert u ’s nachts, dan kunt u na de dialyse bij ons ontbijten. Op feestdagen krijgt u vaak een extraatje.

Wat verwachten we van u?

De maaltijd en tussendoortjes die u tijdens uw dialyse krijgt, eet u op de dialyseafdeling. Het eten en drinken mag uw behandeling niet in de weg staan. Als het nodig is, maken we aparte afspraken om bijvoorbeeld na de dialyse te eten. Eten en drinken dat u eventueel van huis meeneemt, valt onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Gezonde voeding en dialyse

Als u dialyseert, hebt u meer kans op bijvoorbeeld botproblemen en hart- en vaatziekten. Houdt u zich aan de voedingsrichtlijnen, dan vermindert u de kans hierop. Onze voeding voldoet aan landelijke richtlijnen van de beroepsvereniging Diëtisten Nierziekten Nederland en de Gezondheidsraad.

Aanpassen voeding

Wij passen het voedingsbeleid aan als bijvoorbeeld de landelijke richtlijnen veranderen. Laat ons ook gerust weten wat u van het eten en drinken vindt. Zo nodig kunnen we het assortiment aanpassen.

Meer informatie of advies

Wilt u meer weten over het voedingsbeleid? Of wilt u advies over eten en drinken tijdens de dialyse en thuis? Vraag het gerust aan uw diëtist. Wilt u weten wat de diëtist doet, leest u dan verder in de Dianet Wegwijzer. Deze brochure heeft u ontvangen bij de start van uw behandeling.