Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 88

 • 6 november 2018

  Dianet en AMC testen maaltijdboxen voor dialysepatiënten

  Dianet en het AMC zijn in oktober een pilot gestart met maaltijdboxen voor dialysepatiënten. Dialysepatiënten van het dialysecentrum in Amsterdam testen een maaltijdbox waarmee zij thuis een maaltijd kunnen koken. De maaltijdboxen zijn een initiatief van Raphaël Duivenvoorden, internist-nefroloog AMC en diëtisten Anne Wentink en Martine Norbart van Dianet. Zij ontvingen hiervoor een subsidie van de Nierstichting.

  Meer informatie
 • 11 oktober 2018

  Inspirerend en boeiend jubileumsymposium

  50 jaar dialysezorg: op weg naar eigen regie en partnerschap

  Meer informatie
 • 4 oktober 2018

  Terugblik patiëntenuitje

  Wie jarig is, trakteert. Vanwege het 50-jarig bestaan van Dianet hebben we afgelopen weekend met bijna 200 patiënten en hun partners genoten van een boottocht op de Vecht. Het mooie weer was een extra cadeautje.

  Meer informatie
 • 27 september 2018

  Verpleegkundigen over dialysezorg vroeger en nu in Dialyse & Nefrologie Magazine

  Dialyseverpleegkundigen Carien van Hezel en Annemarie Verhallen vertellen in de nieuwste uitgave van Dialyse en Nefrologie Magazine van VenVN over hun ervaringen met dialysezorg vroeger en nu. "De techniek en kwaliteit van zorg is nu honderd keer beter".

  Meer informatie
 • 4 september 2018

  Jaarverslag 2017 verschenen

  Ons jaarverslag van 2017 is verschenen. Het verslag geeft een overzicht van een aantal projecten en activiteiten waar we in 2017 mee bezig zijn geweest. Ook schetsen we onze toekomstverwachtingen voor de komende jaren.

  Meer informatie
 • 3 september 2018

  Patiënten tevreden over bezigheden tijdens dialyse

  Via Uw mening telt vragen we patiënten regelmatig wat ze van onze zorg vinden. De afgelopen maanden hebben we patiënten op onze dialysecentra gevraagd wat zij graag doen tijdens de dialyse. Slapen, lezen en tv kijken zijn favoriete bezigheden. Wensen liggen vooral op het gebied van televisie en het zenderaanbod.

  Meer informatie