Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 61

 • VGZ en Dianet maken zorgafspraken
  2 oktober 2017

  Dianet en VGZ maken afspraken over thuisdialyse

  Voor het jaar 2018 hebben coöperatie VGZ en expertisecentrum voor dialysezorg Dianet wederom een contract afgesloten, zodat thuisbehandeling voor VGZ-verzekerden mogelijk is. Bij thuisdialyse kan de patiënt op een zelf gekozen moment in de thuisomgeving dialyseren, waardoor hij minder gebonden is aan het ziekenhuis.

  Meer informatie
 • Afbeelding patiënt en maatschappelijk werker in gesprek tijdens de dialyse
  2 oktober 2017

  Symposium "Wij(s) over oud"

  De gemiddelde leeftijd waarop mensen (nog) met nierfunctievervangende therapie worden behandeld, wordt steeds hoger. Hoe houden we in de dialysecentra rekening met de ouder wordende patiënt? Tijdens het symposium van de VMWN staat dit jaar de ouder wordende dialysepatiënt en zijn behandeling centraal.

  Meer informatie
 • 29 september 2017

  Pilot thuistrainen coververhaal in Dialyse & Nefrologie Magazine

  In nummer 3 (september 2017) van het Dialyse & Nefrologie Magazine van V&VN staat een artikel over de pilot thuistrainen die Dianet samen met het Gelre Ziekenhuis doet.

  Meer informatie
 • 22 september 2017

  Dianet in special over nieren

  Gisteren bij De Telegraaf én online: een special over je nieren. Onze nefroloog Susan Logtenberg gaat in deze special in op de voordelen van thuisdialyse.

  Meer informatie
 • 8 september 2017

  Reisverslag dialysecruise

  Drie dialysepatiënten met hun partner hebben genoten van een cruise. Eind augustus vertrokken zij voor een achtdaagse reis naar de Noorse Fjorden. Dialyseverpleegkundigen Nikita en Marlène (foto) namen de zorg aan boord voor de patiënten op zich.

  Meer informatie
 • boottocht 45-jarig bestaan afdeling kinderdialyse en 20-jarig bestaan Stichting er even tussenuit
  21 augustus 2017

  Gezocht: oud-patiënten en -medewerkers kinderdialyse

  De afdeling kinderdialyse (AMC) bestaat 45 jaar en de Stichting Er even tussenuit 20 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijke boottocht naar forteiland Pampus. Om het feest compleet te maken, zoeken we ex-patiënten en oud-medewerkers van de afdeling kinderdialyse.

  Meer informatie