Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 81

 • 6 juli 2018

  Presentaties Jaap Groothoff, Frans Boereboom en Ronald Visser online

  Was u ook op de Nederlandse Nefrologie Dagen afgelopen maart? Wie weet zag u daar de boeiende presentaties van nefrologen Jaap Groothoff, Frans Boereboom en onderzoeksverpleegkundige Ronald Visser.

  Meer informatie
 • 3 juli 2018

  Jo (67) en Anja (45) aan het woord over thuishemodialyse toen en nu

  In het Dialyse en Nefrologie Magazine van juni 2018 gaan thuishemodialysepatiënten Jo Bedaux (67) en Anja Kempkens (45) met elkaar in gesprek over dialyse toen en nu.Wat is er in 50 jaar veranderd? En wat is hetzelfde gebleven?

  Meer informatie
 • 29 mei 2018

  Dianet en Dirinco passen THD-machine aan

  Het welzijn van patiënten staat voor Dianet voorop. Zelfstandige thuisdialysepatiënten moeten hun behandeling goed kunnen uitvoeren. Daar hoort bij dat ze het scherm van hun dialysemachine zelf kunnen bedienen. Verschillende patiënten gaven ook aan dat de wendbaarheid van het huidige scherm beter kon. In het selectieproces voor een dialysemachine ter vervanging van de Nikkiso DBB05 zijn deze belangen nadrukkelijk meegenomen.

  Meer informatie
 • 25 mei 2018

  Aanpassingen AVG

  Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

  Meer informatie
 • 23 april 2018

  Nieuwe vragen Uw mening telt

  Vanaf deze week kunnen onze dialysepatiënten via Uw mening telt nieuwe vragen beantwoorden over de zorg die ze van ons krijgen. Dit keer bevragen we centrumpatiënten in Utrecht en Amsterdam over hun tijdsbesteding tijdens de dialyse. Nieuwe vragen voor onze thuishemodialysepatiënten en pd-patiënten volgen op een later moment.

  Meer informatie
 • 17 april 2018

  Arnold den Hartog voorzitter Cliëntenraad

  Per half april 2018 is Arnold den Hartog (1956) benoemd tot voorzitter van de Cliëntenraad van Dianet. Den Hartog heeft een advies- en trainingsbureau in de zorg. Hij begon zijn carrière als verpleegkundige, werkte onder meer als docent Verpleegkunde en coördinator kwaliteitsonderzoek. “Ik heb veel respect voor de professionaliteit van Dianet en kijk uit naar het voorzitterschap.”

  Meer informatie