Dianet biedt thuishemodialyse aan op Fresenius 5008 Cordiax

03-09-2015

Sinds deze maand biedt Dianet thuishemodialyse aan op de Fresenius 5008 Cordiax. Hiermee breidt Dianet het assortiment aan machines uit voor patiënten die thuis dialyseren. Aanleiding was de wens van verpleegkundigen en patiënten om te dialyseren met een machine die zij kennen uit hun eigen dialysecentrum.

 

Cordiax, Fresenius, Dianet
Op de foto: Ellen Kleipool, opleidingsverpleegkundige van het Máxima Medisch Centrum, de heer Van Meel en Pauline Bingley, regiocoördinator Dianet.

Uitbreiding aantal machines

Dianet heeft voor de Fresenius 5008 gekozen, omdat een aantal ziekenhuizen waar Dianet mee samenwerkt, deze machine in hun dialysecentrum gebruikt. De verwachting is dat de keuze voor de Fresenius de drempel voor patiënten verlaagt om te starten met thuishemodialyse, omdat zij nu kunnen dialyseren met een machine die zij al kennen. Naast de Fresenius 5008 Cordiax, zet Dianet ook de Nikkiso DBB05 en de NxStage in voor thuisdialyse.  

Eerste patiënt

De heer Van Meel uit Tilburg is de eerste patiënt die met de Fresenius thuis dialyseert. Hiervoor volgde hij een training in het Maxima Medisch Centrum, één van de trainingscentra van Dianet. Tijdens de thuisdialyse krijgt de heer Van Meel ondersteuning van dialyseverpleegkundigen van Dianet.

Trainingscentra

Dianet verzorgt opleidingen voor verpleegkundigen van aangesloten trainingscentra, waar patiënten worden opgeleid voor thuishemodialyse. Ook na het opleidingstraject biedt Dianet logistieke en verpleegkundige ondersteuning aan deze thuispatiënten.

Meer over dit onderwerp: