Dianet opent nieuwe dialysehub in Katwijk

Dianet opent nieuwe dialysehub in Katwijk

20 mei 2021

Dialyseren dicht bij huis in een rustige en gemoedelijke omgeving. Dat is vanaf nu mogelijk in de dialysehub in Katwijk. In samenwerking met het Alrijne Ziekenhuis heeft Dianet deze nieuwe dialysehub gerealiseerd. Eind april konden de eerste dialysepatiënten terecht voor hun hemodialyse. De dialysehub is gevestigd in medisch centrum De Coepel.

Dialyseren dicht bij huis

Dialysebehandelingen zijn voor dialysepatiënten vaak ingrijpend en tijdrovend. De meeste patiënten dialyseren drie dagen per week, vier uur per dag. Thuis dialyseren geniet dan ook vaak de voorkeur boven dialyseren in een dialysecentrum. Wanneer dit niet mogelijk is, kan een dialysehub van Dianet uitkomst bieden. De dialysehub is een serene en comfortabele plek dicht bij huis. Zo’n dialysehub in de buurt scheelt patiënten veel (reis)tijd en energie en net als in een dialysecentrum zijn ze daar voorzien van de deskundige zorg van Dianet-verpleegkundigen. Dat voelt veilig en vertrouwd.

Kleinschalig en huiselijk

In samenwerking met ziekenhuizen realiseert Dianet steeds meer dialysehubs dichter bij huis. Deze hubs zijn gevestigd in gezondheidscentra en zorginstellingen. Een dialysehub is kleinschalig: per kamer zijn twee dialyseplekken beschikbaar. Dat zorgt voor een rustig en huiselijk gevoel. Tijdens de dialysebehandeling is er, net als in het dialysecentrum in het ziekenhuis, een dialyseverpleegkundige van Dianet aanwezig. De verpleegkundige assisteert patiënten, is het aanspreekpunt voor advies en vragen en is verantwoordelijk voor een goed verloop van de behandeling. De dialysehub is te vinden in Medisch Centrum De Coepel - Randweg 47 in Katwijk.