Dianet vestigt zich in gezondheidshuis Diakonessenhuis

12-05-2016

Het nieuw te bouwen gezondheidshuis van het Diakonessenhuis biedt in de toekomst plaats aan diverse eerstelijnszorgpartners. Op woensdag 11 mei 2016 hebben het Diakonessenhuis en Dianet, expertisecentrum voor dialysezorg, de huurovereenkomst getekend. De samenwerking tussen het Diakonessenhuis en Dianet voor de zorg aan dialysepatiënten wordt hierdoor nog meer geïntensiveerd.

John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis: “We zijn blij dat Dianet zich vestigt in het gezondheidshuis. Onze medisch specialisten werken al jaren intensief samen met dialyse-instelling Dianet. De aanpak van Dianet en het Diakonessenhuis op het gebied van chronisch zieke, oudere patiënten sluiten naadloos op elkaar aan. Een nieuw, modern, gespecialiseerd dialysecentrum letterlijk voor de deur, zorgt ervoor dat we deze samenwerking nog meer kunnen intensiveren: alle expertise dichtbij en korte lijnen tussen zorgverleners. Met als doel de zorg aan dialysepatiënten zo optimaal mogelijk vorm te geven.”

Iet Kooy-Veenstra, voorzitter Raad van Bestuur Dianet: “Wij kijken uit naar de verhuizing van onze locatie Lunetten naar het gezondheidshuis. Dit vernieuwende concept biedt een kans om onze gespecialiseerde nefrologische zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis, dat zich in het bijzonder richt op ouderenzorg. Onze patiënten worden immers steeds ouder. Hiermee spelen we in op de toekomst. Patiënten kunnen straks vanuit huis hun dialyseplek reserveren en daarbij kiezen uit ruimtes met verschillende sferen: rustig of juist met veel bedrijvigheid. Dianet staat voor ‘zorg op maat’ en deze ontwikkeling past daar perfect in.”

Over het gezondheidshuis

Het nieuwe gezondheidshuis sluit aan bij de visie van het Diakonessenhuis om samen met de zorgpartners uit de eerstelijn actief samen te werken aan de gezondheid van de inwoners van de regio Utrecht. Met de komst van het gezondheidshuis is het ziekenhuis nu letterlijk heel dichtbij. Als patiënten na een bezoek aan het gezondheidshuis naar het ziekenhuis moeten, dan zijn ze er eigenlijk al. En vice versa.
Het nieuwe gezondheidshuis wordt gebouwd op parkeerplaats P1 van het Diakonessenhuis Utrecht en biedt plaats aan diverse eerstelijnszorgpartners. Huisartsenpraktijk Bosboomstraat, Verloskundigenpraktijk Westerkade en Alphega apotheek van Keule hebben op 31 maart 2016 ook de huurcontracten getekend.

Over Dianet

Dianet is een expertisecentrum voor dialysezorg en biedt alle behandelingen van chronische nierschade aan. Patiënten worden behandeld in dialysecentra in Utrecht en Amsterdam. Ook begeleidt en ondersteunt Dianet patiënten die thuis dialyseren in samenwerking met ziekenhuizen in heel Nederland. Al in 1968 begon Dianet met thuishemodialyse, een unicum in die tijd. Dianet staat voor Zorg op maat: optimale zorg passend bij de levensstijl van de patiënt. De patiënten die Dianet thuis en in ziekenhuizen begeleidt, vormen een belangrijke bron van inspiratie om steeds te blijven vernieuwen.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis op drie locaties in de regio Utrecht. Ruim 2400 medewerkers, onder wie 192 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige, veilige, tijdige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen van diverse onafhankelijke instanties waaronder patiëntenorganisaties. Het Diakonessenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 390.000 mensen de poliklinieken, worden  24.000 patiënten voor meerdere dagen opgenomen en vinden er 24.000 dagbehandelingen plaats.