Dianet viert gouden jubileum

28-03-2018

Op donderdag 29 maart 2018 is het 50 jaar geleden dat professor Evert Dorhout Mees de Stichting Thuisdialyse oprichtte. Het begin van wat de Stichting Dianet zou worden. Bestuurder van het expertisecentrum voor dialysezorg, Wendela Hingst kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Onze insteek is om excellente zorg aan dialysepatiënten te blijven bieden. En voor onze medewerkers willen wij een topwerkgever zijn.”

Hingst is trots op het verleden van Dianet: “In de dialysewereld hebben wij een mooie staat van dienst. In de thuisdialyse hebben wij een absolute voortrekkersrol gespeeld. Al in 1968 dialyseerde onze eerste patiënt thuis. Wij stonden aan de wieg van de nachtelijke thuisdialyse en de solodialyse. Dianet is de grootste aanbieder van nierfunctievervangende behandelingen in Nederland. Jaarlijks voeren we zo’n 39.000 hemodialysebehandelingen uit in het centrum en ruim 32.000 behandelingen thuis.”

Festiviteiten jubileumjaar

In 2018 staan er verschillende activiteiten op het programma waarmee we aandacht vragen voor het 50-jarig bestaan. Zo stond eerder deze week onze keynotesessie tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen in het teken van 50 jaar thuisdialyse. Eind september staat een feestelijk uitje voor alle patiënten op het programma. In oktober organiseren we een symposium voor alle relaties en samenwerkingspartners. Het jubileumlogo siert het hele jaar onze bedrijfsauto’s. Bovendien wordt op onze socialmediakanalen ook regelmatig aandacht aan het jubileumjaar geschonken.

Jubileumuitgave

Verder is er een speciale jubileumbrochure gemaakt. In deze uitgave, gesierd met bijzondere zwart-witfoto’s en foto’s van nu, maakt de lezer een reis door de dialysegeschiedenis. Nefrologen, dialyseverpleegkundigen en thuispatiënten ontmoeten elkaar. Deze oudgedienden en nieuwkomers uit de dialysewereld gaan met elkaar in gesprek en reflecteren samen op vragen als: wat is er in de loop der jaren veranderd? Is zelfmanagement iets van deze tijd? En is de patiënt mondiger dan vroeger?

Samenwerkingspartners bedanken

De solide positie van Dianet is mede te danken aan de samenwerking met ruim 45 ziekenhuizen, waar Dianet de thuishemodialyse voor verzorgt. Op 29 maart krijgen zij daarom de speciale jubileumbrochure toegestuurd en worden ze getrakteerd op taart.

Toekomst

Bestuurder Hingst ziet voor Dianet volop kansen in de komende jaren. “De thuisdialyse is in beweging. Zo zijn wij bezig met de ontwikkeling van dialysehubs. Dit zijn dialysestations die wij binnen VVT-organisaties realiseren voor zowel bewoners als patiënten uit de wijk. Bij medewerkers hebben wij nadrukkelijk oog voor hun ontwikkelwensen en fysieke en mentale gezondheid. Dianet is klaar voor de volgende 50 jaar in dialysezorg.”