Goede start Gezondheidshuis

10-04-2019

8 april zijn we gestart met de eerste dialyses in het Gezondheidshuis op het terrein van het Diakonessenhuis.

De patiënten van locatie Diakonessenhuis zijn verhuisd omdat het gebouw, waarin onze dialyseafdeling zich bevond, is gesloten. Voor hen is in het nieuwe centrum een zone ingericht die voldoet aan de eisen voor veilig dialyseren.

Patiënt Simon Weerdenburg (82) ligt er tevreden bij. "Ik vind het een fijne plek. Het is licht, open en ruim. Natuurlijk is het ook nog even wennen. Niet alle ruimtes in het gebouw zijn al klaar. En er komen regelmatig mensen de afdeling op om te kijken, dus het is wat drukker. Maar dat geeft niet, ik ben tevreden dat ik nu hier kan dialyseren.''

Patiënt Simon Weerdenburg is content met de nieuwe locatie

Ook voor de collega's van de zorg verloopt de eerste ochtend goed. Trudy: "Het gaat prima. Ik vind de afdeling erg mooi geworden. Het is ook fijn dat patiënten nu rustig in de hal kunnen wachten. Als de dialyseplaatsen klaar zijn, halen we ze op en begeleiden we ze naar hun plek. Dat geeft rust."

Team positief over start in Gezondheidshuis

Verhuizen in fases

Het Diakonessenhuis maakt de bouw in en rond het pand af. Vervolgens richten wij de overige zones, kantoor- en algemene ruimtes in ons centrum verder in. Pas daarna kunnen onze patiënten van locatie Lunetten en kantoorpersoneel verhuizen. Het is nog niet bekend wannneer dit zal zijn.

Meer over dit onderwerp: