Metrotoegang Dianet tijdelijk dicht

18-07-2016

Van 3 augustus tot eind oktober sluit de metrotoegang voor het AMC/Dianet op station Holendrecht vanwege werkzaamheden. Dat heeft gevolgen voor personeel, patiënten en bezoekers die naar Dianet reizen met de metro.

Andere toegang en langer onderweg

De Gemeente Amsterdam en GVB doen er zoveel mogelijk aan om de overlast te beperken. Wie met de metro naar Dianet in Amsterdam reist, neemt op station Amsterdam Holendrecht de toegang Nieuwegeinlaan. Op de perrons is met bewegwijzering aangegeven welke kant reizigers op moeten. Eenmaal buiten is de alternatieve route naar het AMC/Dianet met bewegwijzering aangegeven. In totaal bent u ongeveer 10 minuten langer onderweg.

Pendeldienst

Voor wie slecht ter been is, zet de gemeente Amsterdam een golfkarretje in dat heen en weer pendelt tussen het metrostation (uitgang Pietersbergweg) en het AMC (lift onder de hoofdingang). Het golfkarretje rijdt tijdens polikliniekuren, van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. U kunt de bestuurder bellen op 06 51 93 16 46 (alleen voor de mindervaliden plus gezelschap).