Mondneusmasker verplicht

08-10-2020

Vorige week voerde de landelijke overheid het dragen van mondneusmaskers in publieke binnenruimten in. Ook het Diakonessenhuis in Utrecht en het Amsterdam UMC vragen aan het personeel, de patiënten en bezoekers om een mondneusmasker te dragen in publieke ruimten. Dianet sluit zich hierbij aan. De eerstvolgende keer dat u in ons dialysecentrum in het Gezondheidshuis in Utrecht, of in het Amsterdam UMC komt, is het dragen van een mondneusmasker verplicht. Dit geldt voor alle publieke binnenruimten. Hieronder leest u meer over wat een publieke binnenruimte is en wat er van u verwacht wordt.

Wat zijn publieke binnenruimten?

Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld: hal, gang, kantine, lift en wachtruimte. Niet-publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld: een spreek/ onderzoekskamer, kantoorruimten en vergaderzalen.

 

Wanneer draagt u een mondneusmasker?

Wanneer u het gebouw binnenkomt, draagt u uw eigen niet-medische mondneusmasker. Die houdt u op tot u op de dialysestoel zit. Ook in de wachtkamer blijft het mondneusmasker op. Als u op de dialysestoel of in de behandelkamer zit, mag het mondneusmasker af. Vanaf dat moment heeft u alleen nog contact met onze medewerkers. Zij dragen een mondneusmasker of face shield. Medewerkers die binnen 1.5 meter bij u in de buurt komen, dragen een chirurgisch mondneusmasker. Op het moment dat u de dialysestoel verlaat, zet u het mondneusmasker weer op. Die blijft op tot u het pand heeft verlaten.

 

Wat is een face shield?

Het kan zijn dat u medewerkers ziet met een face shield in plaats van een mondneusmasker. Deze medewerkers komen niet binnen 1,5 meter bij u in de buurt. Hier ziet u hoe een face shield er uitziet.

 

 

 

Face shield

Hoe gebruikt u een niet-medisch mondneusmasker

  • Raak het mondneusmasker niet aan bij de voorkant of binnenkant.
  • Berg het na gebruik netjes op en laat het mondneusmasker niet slingeren.
  • Was of desinfecteer de handen voor het opzetten en na het afzetten van het mondneusmasker.
  • Is het mondneusmasker herbruikbaar? Was het dan na gebruik op 60°.

 

Bezoekers

Bezoekers zijn bij Dianet op dit moment niet toegestaan, tenzij een medische noodzaak dit met zich meebrengt. Ook bezoek dient een mondneusmasker te dragen gedurende het bezoek aan onze dialysecentra.

 

Triage in de wachtruimte

Bij binnenkomst zullen, naast de gebruikelijke vragen over uw gezondheid, ook vragen gesteld worden over uw recente contacten.

Veiligheid voorop

We willen nogmaals onderstrepen dat voor Dianet veiligheid voorop staat. Veiligheid voor onze patiënten en voor onze medewerkers. Dit betekent dat 1,5 meter afstand houden en de hygiëne maatregelen nog steeds erg belangrijk zijn. Als de binnenruimte erg krap is, of als u zich er beter bij voelt, dan kunt u het mondneusmasker gedurende uw hele bezoek ophouden.

Onze coronapagina

Meer over Dianet en corona leest u op onze coronapagina.