Nieuwe brochure thuishemodialyse uit

Nieuwe brochure thuishemodialyse uit

22 januari 2019

Vanaf deze maand is onze nieuwe voorlichtingsbrochure voor patiënten Thuishemodialyse, dialyseren in uw eigen omgeving beschikbaar. Veel nierpatiënten zijn nog onbekend met deze vorm van dialyse. Door deze brochure krijgen zij een beter beeld van alles wat er komt kijken bij de keuze voor thuishemodialyse.

De brochure is bedoeld om nierpatiënten die al dialyseren in een centrum of voor de keuze van een dialysebehandeling staan beter voor te lichten over de mogelijkheden van thuishemodialyse. Susan Logtenberg, nefroloog met aandachtsgebied thuishemodialyse: “Veel patiënten weten niet dat je thuis kunt dialyseren. Of zien er tegenop om het zelf te doen. In de praktijk merk ik echter dat veel patiënten geschikt zijn voor thuishemodialyse. Het is intensief, maar het biedt zoveel voordelen.”

Voorlichting over thuishemodialyse

De brochure geeft een realistisch beeld van wat er allemaal bij komt kijken als je thuis gaat dialyseren. Er komen onderwerpen aan de orde die meespelen bij de keuze voor thuishemodialyse, zoals de verschillende behandelvormen, de training, aanpassingen aan huis en de ondersteuning die Dianet biedt.

Patiënten en zorgverleners aan het woord

Dialysepatiënten vertellen over hun ervaringen met thuishemodialyse. Ook komen onze zorgverleners aan het woord.

Patiënten vertellen in de brochure hoe zij de behandeling ervaren. Ook zorgverleners komen aan het woord. Zo vertelt een trainingsverpleegkundige over de training voor patiënten: “Na een paar weken voeren veel patiënten al handelingen uit waarvan ze niet hadden gedacht dat ze dat zelf konden.” En een dialysetechnicus gaat in op de aanpassingen aan huis: “Als een patiënt hoort wat er gaat veranderen in huis, is de reactie vaak: ‘Is dat alles?’”.

Online en in print

De brochure is verkrijgbaar in de dialysecentra van Dianet en te bestellen via de websiteOf bekijk de brochure Thuishemodialyse online. Ziekenhuizen waarmee Dianet samenwerkt, kunnen de brochure bestellen bij Else de Kraker, afdeling Relatiemanagement: e.dekraker@dianet.nl.

Meer over dit onderwerp