Nieuwe vragen Uw mening telt

23-04-2018

Vanaf deze week kunnen onze dialysepatiënten via Uw mening telt nieuwe vragen beantwoorden over de zorg die ze van ons krijgen. Dit keer bevragen we centrumpatiënten in Utrecht en Amsterdam over hun tijdsbesteding tijdens de dialyse. Nieuwe vragen voor onze thuishemodialysepatiënten en pd-patiënten volgen op een later moment.

In 2017 is Dianet gestart met Uw Mening telt. Via deze online tool kunnen patiënten hun ervaringen over onze zorg eenvoudig online doorgeven. Ervaringen van patiënten zijn waardevol, omdat ze helpen om onze zorg nóg beter te maken. De vragen zijn toegankelijk via www.dianet.nl/uwmeningtelt.

Vragen beantwoorden

Invullen kost patiënten weinig tijd. Ze kunnen de vragen invullen tijdens de dialyse of op een ander moment. Op de afdelingen zijn iPads beschikbaar. Verpleegkundigen gaan bij patiënten langs met een iPad. Patiënten kunnen de vragen dan zelf beantwoorden of met hulp van een verpleegkundige. Het is ook mogelijk om de vragen op een ander moment in te vullen. Via www.dianet.nl/uwmeningtelt kunnen patiënten eenvoudig zelf de vragenlijst van het centrum waar ze dialyseren openen.

De vragen zijn drie maanden lang beschikbaar. Na de zomer komen nieuwe vragen online.

Zorg verbeteren

Een team van verpleegkundigen en ondersteunende staf bekijkt de antwoorden, reageert naar patiënten en lost verbeterpunten op waar dat kan.

Verbeteringen die zijn doorgevoerd

Het afgelopen jaar konden patiënten algemene vragen beantwoorden. Daar hebben we veel aan gehad. Kijk voor een overzicht wat patiënten vinden en wat we verbeterd hebben .

Tevredenheidsonderzoek CQ-index

Naast Uw Mening telt, houden we elke drie jaar een groot algemeen tevredenheidsonderzoek: de CQ-index Dialyse. Deze hebben we in augustus 2017 afgenomen. De uitkomsten van dit tevredenheidsonderzoek onder dialysepatiënten zijn in dit nieuwsbericht te vinden. Die resultaten zijn vaak vrij algemeen en lenen zich goed om verder op door te vragen. Dat kan dus nu via Uw mening telt.

Meer over dit onderwerp: 
Gerelateerd