Samenwerking tussen Dianet en Amsterdam UMC verlengd

Samenwerking tussen Dianet en Amsterdam UMC verlengd

28 oktober 2021

Na een succesvolle samenwerkingsperiode hebben dialysecentrum Dianet en het Amsterdam UMC (locatie Meibergdreef) hun samenwerking verlengd met tien jaar.

Dianet werkt al sinds 2001 samen met het Amsterdam UMC (voorheen AMC) om een top nefrologisch centrum te worden voor nierfunctie-vervangende-therapieën waar ruimte is voor (wetenschappelijk)onderzoek en vernieuwing. Samen leveren de organisaties een actieve bijdrage aan verschillende onderzoeken om de kwaliteit van de dialysezorg te verbeteren en om personeel steeds beter op te leiden.

Op de afdelingen A en Q van het Amsterdam UMC kunnen nierpatiënten terecht met acuut of chronisch nierfalen. Op deze afdelingen worden door Dianet hemodialysebehandelingen, peritoneale dialysebehandelingen, feresebehandelingen en kinderdialyses uitgevoerd. Alle patiënten worden tijdens hun behandeling bijgestaan door een team van Dianet-verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers en diëtisten.

Bij patiënten die een dialysebehandeling nodig hebben komen vaak meer gezondheidsproblemen voor dan alleen de nierziekte. Dianet en het Amsterdam UMC zijn gespecialiseerd in acute en chronische dialyse voor patiënten met verschillende en ernstige gezondheidsproblemen. Met deze samenwerking bestendigt Dianet de strategische koers om dé specialist en het kenniscentrum te worden voor nierfalen.

Veel medewerkers aan zowel de zijde van Dianet als Amsterdam UMC hebben bijgedragen aan de goede samenwerking. Dianet is trots dat ze de komende tien jaar samen met het Amsterdam UMC kan verder bouwen aan hun gezamenlijke toekomstdoelstellingen.

Sigrid Baas (Dianet) en Frans van Ittersum (AUMC)