Start bouw dialysecentrum Utrecht

16-03-2017

Vanmiddag is de officiële start gevierd van de bouw van het Gezondheidshuis op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht. In het Gezondheidshuis bouwt Dianet aan een modern dialysecentrum. Naar verwachting is het dialysecentrum in 2018 klaar voor onze patiënten.

Burgemeester van Zanen gaf donderdag tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein. Dat deed hij samen met John Taks (voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis) en Peter Chen (voorzitter Cliëntenraad Diakonessenhuis). Wendela Hingst (voorzitter Raad van Bestuur Dianet): “Dianet verheugt zich erg op haar nieuwe vestiging dichtbij onze gewaardeerde zorgpartner het Diakonessenhuis. Onze patiënten kijken uit naar het moderne centrum waarin zij straks kunnen kiezen in welke omgeving zij dialyseren: rustig of juist met veel sociaal contact, uitzicht op het groen of een ruimte met veel privacy”.

feestelijke start nieuwbouw Gezondheidshuis Diakonessenhuis Utrecht
Handen John Taks, Peter Chen (resp. RvB, cliëntenraad Diakonessenhuis) en Jan van Zanen (burgemeester Utrecht) in cement
medewerkers Dianet bij viering bouw dialysecentrum Gezondheidshuis
Medewerkers Dianet op de bouwplaats

Zorg op maat

Dianet en het Diakonessenhuis werken al jaren intensief samen. De aanpak van beide zorginstellingen op het gebied van chronisch zieke, oudere patiënten sluit goed op elkaar aan. Dialysepatiënten hebben steeds vaker te maken met meerdere en complexe aandoeningen. Hierdoor neemt de behoefte aan ziekenhuiszorg toe. Door huisvesting naast het Diakonessenhuis kunnen we onze gespecialiseerde nefrologische zorg nog beter en efficiënter combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis: alle expertise dichtbij en korte lijnen tussen zorgverleners. 

Achtergrond

In het voorjaar van 2016 tekende Dianet het huurcontract. De afgelopen periode is de grond bouwrijp gemaakt. Naast het dialysecentrum biedt het Gezondheidshuis plaats aan diverse eerstelijns zorgaanbieders zoals huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en updates over de nieuwbouw van het Gezondheidshuis op: www.dianet.nl/Over-Dianet/nieuwbouw en www.diakonessenhuis.nl/gezondheidshuis