Uitbreiding medische staf Dianet Utrecht

30-03-2015

Per 1 april verwelkomt Dianet nefrologen Suzan Logtenberg en Gerben van Boekel in haar medische staf in Utrecht. Logtenberg en Van Boekel zullen voornamelijk werkzaam zijn in het Diakonessenhuis, maar zijn ook af en toe te vinden op de locatie Lunetten. Beide artsen hebben ruime ervaring in het werk- en onderzoeksveld van de nefrologie.

Susan Logtenberg

Logtenberg (1980) zit in de laatste fase van haar opleiding tot internist met aandachtsgebied nefrologie. Ze rondt deze opleiding medio 2015 af. Naast haar werk als arts bij Dianet, werkt Logtenberg in het kader van haar opleiding op het Dialysecentrum Groningen. Daarnaast is ze als onderzoeker verbonden aan het onderzoekscentrum Ketenzorg Chronische ziekten in Zwolle. Hier doet ze patiëntgericht onderzoek naar chronische nierziekten en de nierfunctie.

Bekijk het profiel.

Gerben van Boekel

Van Boekel specialiseerde zich tijdens zijn opleiding interne geneeskunde in de nefrologie. Hij heeft vijf jaar gewerkt als internist-nefroloog in het Radboudumc. Hier begeleidde hij veel  niertransplantatie- en hemodialysepatiënten. Daarnaast is hij vanaf 2010 betrokken geweest bij onderzoek naar afweeronderdrukkende therapieën bij niertransplantatiepatiënten. In het najaar van 2015 verdedigt hij zijn proefschrift over dit onderwerp.

Bekijk het profiel.

Maatwerk en betrokkenheid

Van Boekel vindt het essentieel dat de nierfunctievervangende therapie afgestemd wordt op de behoefte en omstandigheden van de patiënt,  ook bij thuis- en hemodialyse: “Ik  ben ervan overtuigd dat maatwerk nodig is bij thuis- en centrumhemodialyse. Het is mijn ambitie om dat samen te realiseren.” Logtenbergs ambitie kenmerkt zich vooral door betrokkenheid en actuele kennis. “Ik hoop voor de patiënten van Dianet een betrokken dokter te zijn met up-to-date kennis ten aanzien van alle vormen van nierfunctievervangende therapie.”

Meer over dit onderwerp: