Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 17

 • 15 december 2016

  Dialyseren op zee: ervaringen eerste dialysecruise

  In augustus 2015 voer de eerste Nederlandse cruise met dialysefaciliteiten naar de Noorse fjorden. Dialyseverpleegkundige Cora van Essen en technicus Connie Ramaekers blikken in het decembernummer van Wisselwerking terug op deze eerste reis. André (dialysepatiënt) en zijn vrouw Gerrie gingen mee als passagiers.

  Meer informatie
 • 2 december 2016

  Aandacht voor vallen en valpreventie

  '10 dagen bedrust is 10 jaar veroudering', stelde Natalie van der Velde (internist, geriater en valexpert) tijdens een les voor verpleegkundigen over valincidenten en -risico's. Een extra belangrijk onderwerp voor dialysepatiënten: zij lopen door medicijngebruik en vochtonttrekking een groot risico om te vallen. Daarom besteedde Dianet de afgelopen maand extra aandacht aan vallen en valpreventie.

  Meer informatie
 • 22 november 2016

  Interview Iet Kooy & Wendela Hingst

  Onlangs startte Wendela Hingst als bestuursvoorzitter van Dianet. Zij volgt Iet Kooy-Veenstra op. In dit interview stelt Wendela zich voor, vertelt meer over haar achtergrond, ervaring en inwerkperiode.

  Meer informatie
 • 16 november 2016

  Nieuwe directeur Bedrijfsvoering

  Per 1 februari 2017 start drs. Michel van der Voort als directeur Bedrijfsvoering bij Dianet. Dianet is het expertisecentrum voor dialysezorg. Onlangs werd ook een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd, Wendela Hingst.

  Meer informatie
 • 15 november 2016

  Metrostation Holendrecht weer open

  Patiënten en bezoekers van ons dialysecentrum in Amsterdam AMC (locatie Holendrecht) kunnen sinds afgelopen vrijdag weer gebruikmaken van de zuidelijke toegang. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van het metrostation dat na veertig jaar toe was aan een grondige opknapbeurt. Het station is voorzien van glazen liften, het oorspronkelijke ‘beton brut’ is weer zichtbaar gemaakt, hoeken en nissen zijn strakgetrokken en is er meer licht en ruimte.

  Meer informatie
 • 7 november 2016

  Onze website is vernieuwd!

  Vanaf vandaag is onze nieuwe website live! De nieuwe site geeft een completer beeld van onze zorgverlening, samenwerkingsmogelijkheden, de mensen die hier werken en waar we als organisatie voor staan. Een moderne site met een vernieuwde vormgeving die beter aansluit bij het werk dat we doen.

  Meer informatie