Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 25

 • 21 december 2018

  Onderzoek naar verbetering dialysezorg in 2019

  Dianet doet al actief mee aan wetenschappelijk onderzoek rondom dialysezorg. Komend jaar richten we ons nog meer op verpleegkundig en medisch onderzoek. Met als belangrijk doel: de zorg voor dialysepatiënten verder verbeteren.

  Meer informatie
 • 17 december 2018

  Patiënten geven bezorging dialysematerialen dikke 8

  Patiënten die thuis dialyseren (hemo- en peritoneaal dialyse) waarderen de afhandeling en bezorging van hun dialysematerialen met een 8,4. Dat blijkt uit de feedback die ze de afgelopen maanden hebben gegeven via Uw mening telt, de online tool waarmee we patiënten regelmatig naar hun ervaringen met onze zorg vragen.

  Meer informatie
 • 27 november 2018

  Inspirerende landelijke bijeenkomst thuishemodialyse en bijscholing

  Donderdag 22 november vond het jaarlijkse Dianet Landelijke thuishemodialyse overleg en de jaarlijkse bijscholing voor verpleegkundigen plaats. Trainingsverpleegkundigen, nefrologen, maatschappelijk werkers en teamleiders van ziekenhuizen waar Dianet mee samenwerkt werden bijgepraat over de organisatie van de thuishemodialyse. Ook werden voorlopige resultaten gepresenteerd uit wetenschappelijk onderzoek naar ouderen en dialyse.

  Meer informatie
 • 6 november 2018

  Dianet en AMC testen maaltijdboxen voor dialysepatiënten

  Dianet en het AMC zijn een proef gestart met maaltijdboxen voor dialysepatiënten. Dialysepatiënten van het dialysecentrum in Amsterdam hebben de afgelopen maanden maaltijdboxen getest waarmee zij thuis een maaltijd kunnen koken. De maaltijdboxen zijn een initiatief van Raphaël Duivenvoorden, internist-nefroloog AMC en diëtisten Anne Wentink en Martine Norbart van Dianet. Zij ontvingen hiervoor een subsidie van de Nierstichting.

  Meer informatie
 • 11 oktober 2018

  Inspirerend en boeiend jubileumsymposium

  50 jaar dialysezorg: op weg naar eigen regie en partnerschap

  Meer informatie
 • 4 oktober 2018

  Terugblik patiëntenuitje

  Wie jarig is, trakteert. Vanwege het 50-jarig bestaan van Dianet hebben we 28 en 29 september met bijna 200 patiënten en hun partners genoten van een boottocht op de Vecht. Het mooie weer was een extra cadeautje.

  Meer informatie