Ontwikkelingen nieuwbouw

Bij Dianet werken we aan het ontwerp en inrichting van de dialyseruimtes en de kantooromgeving in het nieuwe Gezondheidshuis. Als alles loopt volgens planning, dialyseren patiënten in het voorjaar van 2019 in een modern nieuw centrum op het terrein van het Diakonessenhuis. Een overzicht waar we op dit moment aan werken en wat er gepland staat. 

Eerste huurders

Eind augustus 2018 betrok de eerste huurder het Gezondheidshuis. Voordat de eerste patiënten in 2019 kunnen dialyseren, moeten vloeren, wanden, plafonds en verlichting zijn afgewerkt. Daarna plaatsen we kasten, pantry’s en keukenapparatuur. Ook wordt de speciale waterinstallatie geïnstalleerd die nodig is voor dialyse. En het Diakonessenhuis bouwt een corridor, een overdekte verbinding, tussen het Gezondheidshuis en het ziekenhuis. Deze corridor wordt in de loop van het voorjaar 2019 opgeleverd.

Op de foto's is te zien hoever we inmiddels zijn met de afwerking van het nieuwe dialysecentrum:

Niet alleen het gebouw

Behalve het gebouw zelf zijn er veel zaken die we moeten uitzoeken en aanschaffen. Veel testen we al in onze centra:

  • Bedschermen met afbeeldingen.
  • Nachtdialysekamer met nagemaakt wandmeubel.
  • Nieuwe bedstoelen voor dialyse.
  • Beeldscherm met aanraakscherm bij het bed voor televisie kijken en internetgebruik.

Voorbereiding verhuizing

De verhuizing zal stap voor stap gaan. Om ervoor te zorgen dat de dialyses goed gaan verlopen, testen we alles uitgebreid en wordt er meerdere keren proefgedraaid. Pas als we over alles tevreden zijn, komen patiënten dialyseren.

Planning

Momenteel werken wij aan de planning van de verhuizing. Wanneer verhuist wie of wat? Uiteraard worden patiënten tijdig op de hoogte gesteld van de definitieve verhuisdatum en wat dit voor hen betekent.

Veelgestelde vragen

Patiënten die nu op locatie Lunetten of in het Diakonessenhuis dialyseren, houden we op de hoogte tijdens hun afspraken en door nieuwsbrieven te sturen. Hieronder een overzicht:

PDF-pictogramVeelgestelde vragen - juli 2018

PDF-pictogramUpdate verhuizing - december 2018

Meer over dit onderwerp: 
Gerelateerd