Opleiding dialyseverpleegkundige

Werk je al jaren als verpleegkundige en ben je toe aan een nieuwe stap? Ben je herintreder of net vers van de opleiding verpleegkunde? Laten we samen kijken of een leerwerktraject tot dialysverpleegkundige bij jou past!

Dianet biedt samen met Vumc Amstel Academie de erkende competentiegerichte (CanMEDS) opleiding tot dialyseverpleegkundige aan. Je volgt een interessant en intensief programma. Zo krijg je een stevige theoretische basis en leer je alles over klinisch redeneren en verschillende behandelvormen bij nierinsufficiëntie. Natuurlijk doe je daarnaast veel praktijkervaring op. Tijdens je opleiding werk je namelijk op één van de locaties van Dianet in Amsterdam of in Utrecht.

Theorie en praktijk

Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de Amstel Academie. Het praktische deel van de opleiding vindt plaats op onze dialyseafdeling in Amsterdam (locatie AMC) en in ons dialysecentrum in Utrecht (locatie Lunetten en locatie Diakonessenziekenhuis). Één van deze twee locaties is je thuisbasis.

Tijdens de opleiding volg je een aantal stages waarin je de theorie in praktijk brengt. Je leert alles over de verschillende behandelvormen van nierfunctievervangende therapie. Dianet biedt alle vormen van dialyse aan: van kinderdialyse en peritoneale dialyse tot thuisdialyse.

Begeleiding

Op de werkvloer word je begeleid door ervaren dialyseverpleegkundige (werkbegeleiders). Een praktijopleider van Dianet begeleidt en coacht je tijdens de opleiding. Hij coördineert de stageplanning en voert gesprekken die verplicht zijn vanuit de opleiding. Ook ondersteunt de praktijkopleider je bij de kwaliteitsopdracht waarmee je de opleiding tot dialyseverpleegkundige afrondt.

Na je diploma

Als gediplomeerd dialyseverpleegkundige blijf je op één van onze dialysecentra aan het werk en verleen je gespecialiseerde zorg aan patiënten die hemodialyse, peritoneaal dialyse of een transplantatie ondergaan. En je blijft je volop  ontwikkelen: Dianet Opleidingen biedt je een gedegen professionaliseringsprogramma aan.

Voor wie?

Het leerwerktraject is geschikt als je:

  • verpleegkundige (A, MBO-V, HBO-V) bent of binnenkort je opleiding afrondt;
  • beschikt over een geldige BIG-registratie;
  • recente klinische (stage) ervaring hebt in een ziekenhuis.

Voldoe je hieraan? Dan is de opleiding tot dialyseverpleegkundige iets voor jou! Twijfel je? Neem gerust contact met ons op, wie weet zijn er mogelijkheden.

Praktisch

Wat praktische zaken op een rij:

  • De opleiding start twee keer per jaar: in april en november.
  • Duur: duur 15 maanden, op basis van een dienstverband van minimaal 32 uur per week.
  • In overleg is de opleiding ook voor 24 uur per week te volgen. In dat geval werk je de eerste 4 maanden 32 uur per week en duurt de opleiding 18 maanden.
  • Tijdens de opleiding werk je voornamelijk dag- en avonddiensten.
  • Jw werkt minimaal één maand bij Dianet voordat je start met de opleiding.

Loop je liever eerst een dag mee?

Je bent van harte welkom om een dag of dagdeel mee te komen lopen met een dialyseverpleegkundige, zodat je een goed beeld krijgt van de functie en de werkzaamheden. Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt en de sfeer proeven.

Aanmelden en meer informatie 

Wil Kooijman, opleider bij Dianet Opleidingen
Telefoon: 030 880 8145
Opleidingen@dianet.nl

Gerelateerd
u beslist samen met zorgverleners hoe uw behandeling verloopt

Wil je bij ons werken?

Bekijk onze vacatures en lees meer over hoe het is om bij Dianet te werken.

Werken bij Dianet