Nieuwbouw

Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht wordt een Gezondheidshuis gerealiseerd. Hier bouwt Dianet aan een nieuw dialysecentrum. In de inrichting van de dialyseruimten is veel aandacht voor comfort en privacy. Naar verwachting verhuizen onze huidige dialysecentra in Lunetten en binnen het Diakonessenhuis in het voorjaar van 2019 naar deze nieuwe locatie.

Dialysecentrum Utrecht in het Gezondheidshuis

Specialistische en algemene zorg combineren

Onze patiënten hebben steeds vaker te maken met meerdere en complexe aandoeningen. Hierdoor neemt de behoefte aan ziekenhuiszorg toe. Huisvesting naast het Diakonessenhuis maakt het mogelijk om onze specialistische (nefrologische) zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis dat door de nabijheid goed toegankelijk is. In het gebouw komen naast ons dialysecentrum onder meer ook huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten en een apotheek.

Twee verdiepingen

In het nieuwe Gezondheidshuis krijgt Dianet twee verdiepingen tot haar beschikking. De begane grond is voor de patiënten ingericht en sfeervol en modern vormgegeven. Hier worden dertig dialyseplaatsen gerealiseerd. Op de eerste verdieping komt kantoorruimte voor het personeel. Lees meer over waar we op dit moment aan werken.

Zones met eigen sfeer

Er worden voor de dialyses die overdag plaatsvinden drie zones ingericht met ieder een eigen sfeer: sociaal, rust en zorg.
De zone 'sociaal' is bedoeld voor patiënten die behoefte hebben aan levendigheid en sociale contacten. De zone ligt aan de voorzijde van het gebouw met zicht op het ziekenhuisterrein. Patiënten hebben hier onderling meer contact en kunnen de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. De zone 'rust' is bedoeld voor patiënten die juist rust zoeken. Zij kunnen hier ongestoord televisie kijken, werken, lezen of uitrusten. Deze zone ligt aan de zijgevel. Ook hier kunnen patiënten de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. Voor patiënten die in bed moeten dialyseren is de zone 'zorg' ingericht.

Nachtdialyse

Voor de dialyses die in de nacht plaatsvinden, worden acht comfortabele éénpersoonskamers met sanitaire voorzieningen ingericht. Om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bieden deze kamers veel comfort, privacy en sfeer.

Privacy

De dialysekamers die voor de nachtdialyse gebruikt worden, zijn ook overdag voor dialyse te gebruiken als éénpersoonskamers. Deze ruimtes zijn daarnaast beschikbaar als trainingsruimte voor thuisdialyse, spreekkamer of familiekamer en bieden veel privacy.

Groene omgeving

De entree en de toegangswegen naar de nieuwe locatie krijgen een parkachtige inrichting. Patiënten en buurtbewoners kunnen deze groene buitenruimte gebruiken. Het biedt bovendien een mooi uitzicht aan patiënten die in het centrum verblijven tijdens de dialyse.

Bouwactiviteiten

Bij Dianet werken we aan het ontwerp en inrichting van ons deel van het Gezondheidshuis: de dialyseruimtes en de kantoorverdieping. Het Diakonessenhuis maakt nu de bouw in en rond het pand af. Zo wordt nu de corridor, de overdekte verbinding, tussen het Gezondheidshuis en het Diakonessenhuis aangelegd. Meer informatie vindt u op de website van het Diakonessenhuis.  

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwbouw? Dan kunt u contact opnemen via 030 880 8888 of mailen naar nieuwbouw@dianet.nl.

Meer over dit onderwerp: 
Gerelateerd