Dr. L. (Lily) Jakulj

Dr. L. (Lily) Jakulj

Afbeelding
Image
Functie
Internist-nefroloog
Extra functies
Internist-nefroloog bij Dianet Amsterdam en Amsterdam UMC
Lid richtlijnencommissie Nederlandse Federatie voor Nefrologie
BIG nr 39066525701

Studie

  • Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam
  • Promotietraject afdeling Vasculaire Geneeskunde Amsterdam UMC locatie AMC
  • Opleiding tot internist-nefroloog in OLVG-Oost en Amsterdam UMC locatie AMC

Aandachtsgebied

Als internist-nefroloog begeleid ik mensen tijdens verschillende fases van hun nierziekte: chronische nierschade, dialyse (zowel hemodialyse als peritoneaal dialyse) en niertransplantatie. Dit doe ik poliklinisch binnen Dianet en het Amsterdam UMC, maar ook klinisch als patiënten opgenomen zijn in het Amsterdam UMC.

Binnen de nefrologie is peritoneaal dialyse mijn aandachtsgebied. Ik begeleid patiënten die behandeld worden met peritoneaal dialyse en ben betrokken bij wetenschappelijk onderzoek gericht op verbetering van deze behandeling. Vanwege mijn wetenschappelijke achtergrond in de Vasculaire Geneeskunde, ben ik ook actief in onderzoek naar de ontstaanswijze en behandelmogelijkheden van hart- en vaatziekten bij nierpatiënten.

Binnen Dianet locatie Amsterdam ben ik voorzitter van de decentrale VIM-commissie, gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg. Tot slot houd ik mij als lid van de richtlijnencommissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie bezig met de ontwikkeling en vernieuwing van landelijke medische richtlijnen die betrekking hebben op nefrologische zorg.

Wetenschappelijke ervaring

  • Proefschrift: “Intestinal cholesterol transport, measuring absorption and its reverse” (2011)
  • Senior onderzoeker bij het Europese IMPROVE-PD consortium (Horizon 2020) gericht op onderzoek naar de relatie tussen peritoneale en systemische inflammatie en cardiovasculaire ziekten bij peritoneaal dialyse.
  • Lid van projectgroep gericht op onderzoek naar het gebruik van antistollingsmiddelen bij patiënten met ernstige chronische nierschade.

Publicaties

Via pubmed.gov