Opleiding dialyseverpleegkundige

Je krijgt een erkende competentiegerichte (CanMEDS) opleiding tot dialyseverpleegkundige aan de Amstel Academie in Amsterdam. Je wordt in de praktijk begeleid door ervaren werkbegeleiders en door de praktijkopleider van de afdeling Opleidingen bij Dianet.

Theorie en praktijk dialyse

Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je in Amsterdam, bij de Amstel Academie. Meer informatie vind je op de website van de Amstel Academie. Het praktische gedeelte van de opleiding vindt plaats op onze dialyseafdeling in Amsterdam (locatie AMC en Holendrecht) en in ons dialysecentrum in Utrecht (locatie Lunetten en locatie Diakonessenziekenhuis). Één van deze twee locaties zal je thuisbasis zijn.

Tijdens de opleiding volg je ook nog een aantal stages om zo alle aspecten van nierfunctievervangende therapie te zien en ermee te leren werken. Dianet biedt alle verschillende vormen van dialyse aan. Van kinderdialyse en peritoneale dialyse tot thuisdialyse.

Begeleiding

Op de werkvloer word je begeleid door ervaren werkbegeleiders die dialyseverpleegkundige zijn. Vanuit Dianet Opleidingen begeleidt en coacht een praktijkopleider je tijdens de opleiding. De praktijkopleider coördineert de stageplanning en voert de verplicht gestelde gesprekken vanuit de opleiding. Tevens ondersteunt de praktijkopleider je bij de kwaliteitsopdracht waarmee je de opleiding tot dialyseverpleegkundige afrondt. Na het behalen van je diploma als dialyseverpleegkundige verzorgt Dianet Opleidingen een gedegen professionaliseringsprogramma.

Praktische zaken

De opleiding start twee keer per jaar, in april en in november en duurt 15 maanden op basis van een dienstverband van minimaal 32 uur per week. In overleg is de opleiding ook voor 24 uur per week te volgen. In dat geval werk je de eerste 4 maanden 32 uur per week en duurt de opleiding 18 maanden. Tijdens de opleiding werk je voornamelijk dag- en avonddiensten. Wij vragen minimaal één maand voorwerken voordat de opleiding daadwerkelijk start.

Loop je liever eerst een dag mee?

Je bent van harte welkom om één dag/dagdeel mee te komen lopen met een dialyseverpleegkundige, zodat je een goed beeld krijgt van de functie en de werkzaamheden. Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt en de sfeer proeven.

Aanmelden en meer informatie 

Dianet Opleidingen
Brennerbaan 130
3524 BN Utrecht
Telefoon: 030 880 8145
Opleidingen@dianet.nl

Afbeelding logo Dianet Opleidingen
Meer over dit onderwerp: 
Gerelateerd