Opleiding dialyseverpleegkundige

Opleiding dialyseverpleegkundige

Werk je al jaren als verpleegkundige en ben je toe aan een nieuwe stap? Ben je herintreder of net vers van de opleiding verpleegkunde? Laten we samen kijken of een leerwerktraject tot dialysverpleegkundige bij jou past!

In ons leerwerktraject volg je de opleiding tot dialyseverpleegkundige én ga je direct aan de slag als leerling dialyseverpleegkundige.

Theorie en praktijk

Wij bieden deze erkende, competentiegerichte (CanMeds) opleiding samen met VUMC Amstel Academie aan. Je volgt een interessant en intensief programma. Zo krijg je een stevige theoretische basis en leer je alles over klinisch redeneren en verschillende behandelvormen bij nierinsufficiëntie. En je doet veel praktijkervaring op.

Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de Amstel Academie. Het praktische deel vindt plaats op onze dialyseafdeling in Amsterdam (locatie AMC) en in ons dialysecentrum in Utrecht (locatie Lunetten en locatie Diakonessenhuis). Eén van deze locaties is je thuisbasis. Tijdens de opleiding volg je een aantal stages waarin je de theorie in de praktijk brengt. Dianet biedt alle vormen van dialyse aan: van kinderdialyse en peritoneale dialyse tot thuishemodialyse.

Begeleiding

Op de werkvloer word je begeleid door ervaren dialyseverpleegkundigen (werkbegeleiders). Een praktijopleider van Dianet begeleidt en coacht je tijdens de opleiding. Hij coördineert de stageplanning en voert gesprekken die verplicht zijn vanuit de opleiding. Ook ondersteunt de praktijkopleider je bij de kwaliteitsopdracht waarmee je de opleiding tot dialyseverpleegkundige afrondt.

Na je diploma

Als gediplomeerd dialyseverpleegkundige blijf je op één van onze dialysecentra aan het werk en verleen je gespecialiseerde zorg aan patiënten die hemodialyse, peritoneaal dialyse of een transplantatie ondergaan. En je blijft je volop  ontwikkelen.

Leven lang leren

In de dialysezorg zijn goed opgeleide zorgverleners met kennis van actuele ontwikkelingen onmisbaar. Als dialyseverpleegkundige ben je eigenlijk nooit uitgeleeerd. Daarom bieden we een breed pakket aan cursussen en ondersteuning om je kennis actueel te houden en je vaardigheden en competenties te ontwikkelen.

Praktische informatie

Het leerwerktraject is geschikt als je:

  • verpleegkundige (A, MBO-V, HBO-V) bent of binnenkort je opleiding afrondt;
  • beschikt over een geldige BIG-registratie.

Meelopen mag altijd

Voldoe je hieraan? Dan is de opleiding tot dialyseverpleegkundige wellicht iets voor jou! Twijfel je? Neem gerust contact met ons op, wie weet zijn er mogelijkheden. Zo ben je van harte welkom om een dag of dagdeel mee te komen lopen met een dialyseverpleegkundige, zodat je een goed beeld krijgt van de functie en de werkzaamheden. Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt en de sfeer proeven.

Wat praktische zaken op een rij:

  • De opleiding start twee keer per jaar: in april en november.
  • Duur: 15 maanden, op basis van een dienstverband van minimaal 32 uur per week;
  • Duur: 18 maanden, op basis van een dienstverband van 24 of 28 uur per week.
    In overleg is de opleiding ook voor 24 of 28 uur per week te volgen. In dat geval werk je de eerste 4 maanden 32 uur per week en duurt de opleiding 18 maanden;
  • Tijdens de opleiding werk je voornamelijk tijdens dag- en avonddiensten;
  • Je werkt minimaal één maand bij Dianet voordat je start met de opleiding.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten? Bel Erika Stuik, opleider, 06 506 639 43 of stuur een mail opleidingen@dianet.nl.