Dialyse op locatie

Dialyse op locatie

Dialyseren kan niet alleen op een centrum of thuis, maar ook in één van onze dialysehubs. Dit zijn één of meerdere dialysestations in een zorgcentrum of zorginstelling. Daarnaast bieden we vakantiedialyse aan op een cruiseschip en een camping. Daarvoor werken we samen met verschillende vakantieaanbieders.

Patiënten hebben bij Dianet de regie zoveel mogelijk in eigen hand. Dat betekent dat we luisteren naar wensen en ideeën die ze hebben rondom hun behandeling. Daarmee breiden we onze zorg steeds verder uit, zodat patiënten de behandeling krijgen die het beste past in hun leven.

Dialysehubs: dialyse in verzorgingshuis of zorgcentrum 

Dialyseren in eigen omgeving geeft dialysepatiënten meer gemak en comfort. Maar soms is het niet mogelijk om dialysefaciliteiten bij een patiënt thuis te realiseren. Dan is een dialysehub een oplossing. Een dialysehub bestaat uit één of meerdere dialysestations die in een aparte ruimte van een verzorgingshuis of -instelling geplaatst worden. Dit scheelt bewoners die moeten dialyseren veel reistijd van en naar het dialysecentrum, waardoor ze meer tijd en energie overhouden. De dialyse-units kunnen bovendien gebruikt worden door meerdere bewoners.

Ook voor vakantiedialyse en omwonenden

Daarnaast zijn de hubs ook geschikt voor patiënten die in de buurt wonen of in de buurt van een dialysehub op vakantie gaan. Dit gaat in overleg met het verzorgingshuis of -instelling. 

In gesprek over nieuwe locaties

We gaan graag in gesprek met ziekenhuizen en zorgcentra om nieuwe dialysehubs te realiseren. Onderaan de pagina vindt u onze contactgegevens. 

Dialyse op een cruise

Sinds 2015 kunnen dialysepatiënten die een cruise willen maken, behandeld worden aan boord van een cruiseschip. In samenwerking met Dianet biedt Carias Zorg op Zee, onderdeel van Dock C CruisePartners, deze reizen aan. De reizen gaan onder andere naar de Noorse fjorden, Middellandse Zee en IJsland.

Dianet heeft een behandelruimte aan boord ingericht waar maximaal acht patiënten driemaal per week kunnen dialyseren. Dit gebeurt onder begeleiding van onze dialyseverpleegkundigen. Zij werken nauw samen met een nefroloog aan land. Patiënten die de cruise willen maken, hebben toestemming nodig van een nefroloog van Dianet. De cruise is ook te boeken voor gasten die niet dialyseren.

Samenwerking Dianet en Carias

De samenwerking tussen Dianet en Carias is tot stand gekomen op verzoek van dialysepatiënten. Clara Gruben, voormalig managing partner bij Dock C: ‘We kregen steeds vaker vragen van gasten of ze ook aan boord konden dialyseren. Daarop zijn we op zoek gegaan naar een partij met kennis van zaken die ons hierbij kon helpen. Zo kwamen we uit bij Dianet.’

Veiligheid

De dialysefaciliteiten aan boord voldoen aan alle strenge veiligheidseisen: ‘Technisch gezien komt er veel bij kijken. Zo moeten de machines worden aangesloten op een gesloten watersysteem. Ook moet je voorzorgsmaatregelen treffen als de elektriciteit uitvalt. Gelukkig hebben we hier oplossingen voor gevonden en voldoen de ruimtes aan alle strikte veiligheidseisen.’

Dialyseren op de camping

Campingboerderij De Boergondiër biedt in De Krim vakantiedialyse aan. In samenwerking met Dianet heeft de camping dialysefaciliteiten beschikbaar voor hemodialysepatiënten die overdag of 's nachts willen dialyseren. De eigenaar van de camping is ook dialyseverpleegkundige.

Meer informatie en samenwerken

We gaan graag in gesprek met ziekenhuizen en zorgcentra om nieuwe dialysehubs te realiseren. Benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Neem gerust contact op via 030 880 8360 of relatiemanagement@dianet.nl.