Luisterend oor

Luisterend oor

Dialyseren verandert uw leven en dat van de mensen in uw omgeving. Een groot deel van uw leven kan in het teken komen te staan van de behandelingen. Naast emotionele en lichamelijke problemen, zijn er misschien praktische zaken waarbij hulp welkom is. De medisch maatschappelijk werker kan u hierbij ondersteunen.

Psychosociale hulp

De maatschappelijk werker ondersteunt bij psychische en sociale problemen. Bijvoorbeeld hoe u om kunt gaan met veranderingen in uw relatie en vriendschappen. Of met de emotionele stress die de ziekte teweeg kan brengen.

Afbeelding patiënt en maatschappelijk werkter tijdens dialyse
Maatschappelijk werkers bezoeken patiënten in het centrum tijdens de dialyse
Afbeedling centrumdialyse patiënt spreekt met maatschappelijk werker

Praktische ondersteuning

Daarnaast zijn er praktische zaken waar u misschien hulp bij kunt gebruiken. Denk aan het regelen van thuiszorg of vragen over school en werk. De maatschappelijk werker is bovendien bekend met diverse
regelingen en kan u doorverwijzen naar de juiste instanties.

Contact

De maatschappelijk werker bezoekt u enkele weken na de start van uw behandeling. In dit gesprek vertelt hij wat hij voor u kan
betekenen. Ook maakt u afspraken hoe het contact verloopt. Uiteraard kunt u altijd bellen of mailen met vragen of voor het maken van een afspraak.

Meer informatie

Een afspraak voor een consult met een maatschappelijk werker of andere vragen over ondersteuning en hulp kunt u stellen via de servicedesk:

  • Amsterdam: 020 888 8700
  • Utrecht: 030 880 8888