Dr. A.H.M (Antonia) Bouts

Dr. A.H.M (Antonia) Bouts

Afbeelding
Image
Portret Antonia Bouts
Functie
Kinderarts-nefroloog
Extra functies
Werkzaam in het AMC als plaatsvervangend opleider Kindernefrologie en medisch hoofd niertransplantatiezorg en antenatale counseling
Buitengewoon lid medische staf Dianet

Studie

Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht.

Aandachtsgebied

"Ik heb zowel algemeen pediatrische als kindernefrologische taken en deskundigheid binnen het Emma Kinderziekenhuis en Dianet, en ben primair verantwoordelijk voor de niertransplantatiezorg en counseling van antenatale nieraandoeningen. Ik ben lid van de landelijke kinder-niertransplantatie (KINT), nefrotisch syndroom (WINS) en aHUS werkgroep. Mijn aandachtsgebieden zijn:

  • Niertransplantaties
  • Nefrotisch syndroom/glomerulonefritis
  • Hemolytisch-uremisch syndroom
  • Antenatale nieraandoeningen

Wetenschappelijke ervaring

"In 2001 ben ik gepromoveerd aan de UVA op onderzoek naar immunologische veranderingen en infectierisico bij kinderen met chronische en terminale nierinsufficiëntie.
Ik was mede-coördinator van de internationale, multi-center RCT over het steroid-sparende effect van levamisol bij kinderen met frequent recidiverend idiopathisch nefrotisch syndroom.

Recent is een consortium aanvraag ingediend voor een nieuwe translationele studie bij kinderen met een eerste episode nefrotisch syndroom waarbij gekeken wordt of de combinatie van levamisol en prednison vaker tot blijvende remissie leidt en waarbij ook de immunologische werking van levamisol en het onderliggende pathofysiologische mechanisme van het nefrotisch syndroom wordt bestudeerd.

Verder ben ik betrokken bij twee niertransplantatie studies uit Rotterdam (AKI-NT en ADOLESCE-NT), kwaliteit van zorg voor kinderen met terminale nierinsufficiëntie uit Amsterdam (RICH-Q), en aHUS/eculizumab studie uit Nijmegen (CUREiHUS)."

Publicaties

Publicaties kunt u bekijken op PubMed.

Afbeelding Antonia Bouts