Dr. S.J.J. (Susan) Logtenberg

Portret Susan Logtenberg
Internist-nefroloog
Werkzaam in het Diakonessenhuis en bij Dianet in Utrecht
Lid en secretaris medische staf Dianet

Studie

  • Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Opleiding tot internist-nefroloog in Isala Klinieken in Zwolle en het UMC Groningen.

Aandachtsgebied

"Als internist-nefroloog ben ik naast lid van de medische staf van Dianet ook in het Diakonessenhuis te Utrecht werkzaam. Daar houd ik mij bezig met de interne geneeskunde in de volle breedte.

Binnen de nefrologie heeft de chronische nierinsufficientie mijn bijzondere aandacht. Daarbij hoort ook de voorbereiding op de verschillende nierfunctievervangende behandelingen voor eindstadium nierinsufficiëntie en uiteindelijk de chronische dialysebehandeling."

Wetenschappelijke ervaring

"Vanaf 2005 ben ik als onderzoeker verbonden aan het onderzoekscentrum Ketenzorg Chronische Ziekten in Zwolle en het in 2015 opgerichte Langerhans Onderzoeksinstituut. Hier richten wij ons op patiëntgeoriënteerde onderzoeksvragen op het gebied van onder andere chronische nierziekten en bepalingsmethoden van de nierfunctie, op transmurale zorg voor patiënten met diabetes mellitus type 2, hypertensie en andere cardiovasculaire risicofactoren.

In 2010 promoveerde ik op onderzoek naar intensieve insuline therapie met een implanteerbare insuline pomp en het gebruik van glucosesensoren bij patiënten met type 1 diabetes mellitus (promotores professor Bilo en professor Gans).

Samen met Nefrovisie en het AMC zijn wij op dit moment met een subsidie van de Nierstichting begonnen aan de ontwikkeling van de Nederlandse Nieratlas. Hiermee willen wij inzicht krijgen in de landelijke cijfers over de verstrekte zorg aan mensen met chronische nierschade en de kosten van deze zorg."

Publicaties

Via PubMed.

Afbeelding Susan Logtenberg