Drs. M.S. (Marit) van Sandwijk

Portret Marit van Sandwijk
Internist-nefroloog
Werkzaam in het AMC in Amsterdam en bij Dianet in Amsterdam
Lid medische staf Dianet
BIG nr. 99909786801

Studie

  • Geneeskunde, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam (afstudeerjaar 2008).
  • Economie, Universiteit van Amsterdam (afstudeerjaar 2001).

Aandachtsgebied

"Ik behandel chronische hemodialysepatiënten en richt mij daarnaast op acute hemodialyse bij zieke patiënten, bijvoorbeeld op de intensive care. Ook begeleid ik niertransplantatiepatiënten en patiënten met chronische nierziektes die nog geen nierfunctievervangende behandeling nodig hebben.

Voor mijn studie geneeskunde heb ik economie gestudeerd, met als afstudeerrichtingen algemene en financiële economie. Ik ben co‑auteur van meerdere economieboeken voor de middelbare school (De Kern van de Economie en Elementaire Economie, samen met prof.dr. A. Heertje)."

Wetenschappelijke ervaring

"Ik ben bezig met promotie-onderzoek bij prof.dr. F.J. Bemelman en prof.dr. I.J.M. ten Berge. Mijn onderzoek richt zich op 2 onderwerpen:
Niertransplantatie, waarbij ik onder meer studies heb gedaan naar prednisonvrije niertransplantatie en niertransplantatie over de bloedgroep heen. En cognitief functioneren van nierpatiënten, waarbij ik onderzocht heb welke invloed nierfalen, dialyse en niertransplantatie op het cognitief functioneren hebben en welke strategieën er zijn om deze functie zo optimaal mogelijk te houden."

Publicaties

De publicaties van drs. M.S. van Sandwijk kunt u bekijken op PubMed.